發新話題

GHK 552 彈夾爆裂問題,請求解救法門!

回覆 15# 的帖子

請問膠殼那裡有售?

回覆 14# 的帖子

謝謝師兄詳解,圖二我自已估計是應力向上推的後果,似乎彈夾殼材料原罪,是消耗品,無解了!
唯有冬天才打此槍,希望不要爆夾。

此夾收費算高,品質卻不佳。

回覆 16# 的帖子

謝謝大家協助,如何聯絡GHK?

如果係設計/用料問題

唔知GHK遲下會唔會改返好佢

好似支野未出前斷尾都拿拿聲攪返掂

台灣 沙漠龍
Send email會兩個工作天內覆
引用:
原帖由 airbone173 於 29-6-2019 10:07 發表
謝謝大家協助,如何聯絡GHK?
究竟世界上還有神嗎?

尋日玩下支553真係爆左匣

引用:
原帖由 hendry9881 於 3-7-2019 13:49 發表
尋日玩下支553真係爆左匣
插匣果陣我發現要自己推上去, 唔可以用彈匣個位借力
我生得聰明得罪你咩!!!

睇嚟G香港 D膠匣質量好差,我先前買咗新AK格仔餅匣打唔夠10匣就爆裂,有成2cm長,要用AA修補番

公道啲講,逢透明的膠部件一直都係脆啲。
引用:
原帖由 Wopa1969 於 3-7-2019 17:09 發表
睇嚟G香港 D膠匣質量好差,我先前買咗新AK格仔餅匣打唔夠10匣就爆裂,有成2cm長,要用AA修補番
究竟世界上還有神嗎?

在fd發現不少國際巴打爆551夾,部位相同,應無解決辦法了。

請教C Hing們, 好奇一問,真槍有無呢個情形發生呢?
例如,AUG,G36,P90.SIG550...等等.

引用:
原帖由 kornhill401 於 4-7-2019 13:14 發表
換個角度諗, 如果真野都咁容易爛, 點解膠匣到而家都未被淘汰
我生得聰明得罪你咩!!!

引用:
原帖由 kornhill401 於 4-7-2019 13:14 發表
膠料有分好多grading既
乜pool pmag大貨車轆過都冇事

引用:
原帖由 jn_jona 於 2019/7/4 02:31 PM 發表

膠料有分好多grading既
乜pool pmag大貨車轆過都冇事
Magpul AK pmag 背面個卡位都有出過事而家改左金屬

AUG 匣前面凸出果粒脷仔都無0拉0拉斷0左

發新話題