發新話題

[GHK] GHK G5

GHK G5

各位師兄我想請問一下G5支槍好唔好玩,因為我爬左下文話下身好容易爆。想問問大家意見

我有一枝十分早期但又未係第一水
裡面仲有個文件夾黐死

近幾年唔係話好常用但到而家都冇爛

建議上膊先好開槍,唔肯定有冇幫助,但我都未打爛又點知呢(?)

引用:
原帖由 katotaka 於 3-7-2019 10:23 發表
我有一枝十分早期但又未係第一水
裡面仲有個文件夾黐死

近幾年唔係話好常用但到而家都冇爛

建議上膊先好開槍,唔肯定有冇幫助,但我都未打爛又點知呢(?)
最初巡迴試打就係唔上膊打就lock唔到bolt

引用:
原帖由 盲摸摸 於 2-7-2019 23:40 發表
各位師兄我想請問一下G5支槍好唔好玩,因為我爬左下文話下身好容易爆。想問問大家意見
早期就易,現在改左幾版叫無咁快爆,
但都會有損耗,至少我大約打左100匣都未有咩問題。
同埋下身唔貴,好似先百幾蚊

回覆 2# 的帖子

犀利

回覆 4# 的帖子

多謝你噶建議,等我去買翻只玩下先

自從G5改了用橡膠球作Buffer,很少聽到有人說爆身。
但是,之前台灣那邊用初期型但是改鋼Bolt Carrier 才時常發生。
我用鋁Bolt Carrier ,一點問題也沒有。
究竟世界上還有神嗎?

回覆 7# 的帖子

我聽講話可以換左個膠球佢做成圓柱形噶都好好玩喔。

我想問下你地點樣綁槍帶?我買呢支來配狙擊噶

建議不要這樣做。
半球體受力比較好,否則又撞裂下槍身。
留意一下,GHK的橡膠製品,如飛機O-Ring等劣化程度極快,要去槍店查詢一下尺寸,換一點高質素的比較耐用。
引用:
原帖由 盲摸摸 於 6-7-2019 00:28 發表
我聽講話可以換左個膠球佢做成圓柱形噶都好好玩喔。
究竟世界上還有神嗎?

骨那一邊可以用QD Sling Swivel,槍身就用傘繩打孖圈比較可分散受力。
引用:
原帖由 盲摸摸 於 6-7-2019 00:29 發表
我想問下你地點樣綁槍帶?我買呢支來配狙擊噶
究竟世界上還有神嗎?

發新話題