發新話題

[認真] 人民幣持續貶值,各省出現財政赤字

我響深圳一般係無計劃亂行亂食.
上面食蟹黃小籠包, 條氣順好多.

......諗諗下就算係入haagen dazs食個set, 響深圳條氣都係順好多..

哈根達斯同星巴克一樣好明顯吸引力下降中,如老虎說喝喜茶好過食哈根達斯雪糕,果日行嗰個商場已經有不知名的意大利雪糕店,而食飯隔離就有間UNICORN獨角獸咖啡店,話說有世界拉花冠軍駐場。(相係網上找的)

附件

20-8-2019 18:49

引用:
原帖由 loveless 於 20-8-2019 18:16 發表
我響深圳一般係無計劃亂行亂食.
上面食蟹黃小籠包, 條氣順好多.

......諗諗下就算係入haagen dazs食個set, 響深圳條氣都係順好多..
對! 上深圳食都係老友介紹食邊間! 望落同一質素真係平過香港多多聲!

引用:
原帖由 慕清流 於 20-8-2019 20:01 發表

見証鄉缸沒落,心震掘起
我從來唔覺香港沒落.
深圳競爭力,在所有階層,越來越強,係事實,亦唔係新鮮事.

以深圳居民既平均收入, 佢地中產消費物價其實勁貴, 貧富懸殊情況同香港冇乜唔同, 分別只係冇本土甘多怨氣.

廿年後兩地差別會好明顯。
---
唔記得邊張帖講過,同老虎討論過廿年後兩地會點點,未來要點樣作準備。最記得老虎講如果阿囝讀到中山大學就真係祖先庇佑。
---

微涼的晨露沾濕黑禮服
石板路有霧
父在低訴無奈的覺悟
只能更殘酷
一切都為了通往聖堂的路

(廿後阿囡阿囝會明白父母今日所做的事)

引用:
原帖由 loveless 於 20-8-2019 20:15 發表

我從來唔覺香港沒落.
深圳競爭力,在所有階層,越來越強,係事實,亦唔係新鮮事.

以深圳居民既平均收入, 佢地中產消費物價其實勁貴, 貧富懸殊情況同香港冇乜唔同, 分別只係冇本土甘多怨氣.
香港有一樣嘢好過深圳!

可以駕駛電單車, 你想買幾多架都得!

引用:
原帖由 慕清流 於 20-8-2019 20:35 發表

中山大學有乜咁爸閉?
當隨口0翕沒什麼所謂,中山大學在深圳已開設分學,阿囝大個讀書時確實係有多一個選擇。
而老虎在中山分校附近買左間70平二房住宅話留畀囝囡將來讀書用。

引用:
原帖由 慕清流 於 20-8-2019 20:37 發表

我只怕情況會越黎越此消彼長
冇野好怕. 有因有果, 有起有跌.
曾經窮過就唔可以富起來,
曾經風光過就唔可以折墮,
兩者都講唔通.

前幾日用出廠價買左隻中國造潛水錶.
316L殼自動機芯冇乜值得講. 但5mm厚有牙扭入鎖緊的鏡面, 240 click一件過蝕刻外圈, 六角匙錶耳桿, 表殼內有獨立切削既扭的座, 極硬的helium 放氣閥, 廠仲真係有將批貨做高壓測試.

隻野仲平過我行入Swatch買隻好少少既Sistem51.
真係吹中國唔脹...

引用:
原帖由 慕清流 於 20-8-2019 22:17 發表

有無氚氣字?
無啦 用luminova之類

食小龍蝦會唔會有溶肌症....?
引用:
原帖由 reniless 於 20-8-2019 11:30 發表
[local]1[/local]

今日無機打,大号綁死個氪金小号用唔到,要等隔離屋IT少年放工救命。

回正題,上星期五上深圳諗住又玩又食做大爺,點知過關時被公安截停。。。主因應該係當日衣著打扮太過港青。 ...
究竟世界上還有神嗎?

發新話題