發新話題

[VFC] U記Glock 17 Gen5疑問

甘姐係宜家支野係做到兩頭唔到岸?個情況係唔係如下:
美帝版就slide marking錯
奧地利版就個frame錯
再加一對唔應該出現的前後西
甘樣?

呢個問題委實難答。
原因在於去曼谷「廣華街」的Glock Pro Shop,賣的並不是美版,但後西依然係U字西加Lower有斜邊。
但靶場開枝Brand New美帝貨俾我用,Lower同U仔係一樣,但後西一樣係U字西,從未見過三點西。
引用:
原帖由 IsaraTheAngel 於 11-9-2019 00:15 發表
甘姐係宜家支野係做到兩頭唔到岸?個情況係唔係如下:
美帝版就slide marking錯
奧地利版就個frame錯
再加一對唔應該出現的前後西
甘樣?
究竟世界上還有神嗎?

引用:
原帖由 48191 於 10-9-2019 11:18 發表
比賽槍.....
謝謝C Hing給予有關知識.
當年我都是被它的滑架設計與其他Glock不同所吸引.
視覺上十分漂亮, 裝上槍燈後更加正,  沒有突出槍咀位置.

其實上網search Glock 17 Gen5嘅相,會發現絕大部份個Frame都冇斜Cut,除非係前端有防滑紋或MOS款,個frame先有斜cut
Umarex 17Gen5初版和19X都係有斜cut,相信係應glock或umarex要求張斜cut改回現在外觀,
大家諗下,如果而家個frame有斜cut,反而更加會被認定係做錯

早兩星期去泰國曼谷Glock專門店留影。

有一點我搞錯咗。
奧地利版後西都有兩點西。
但似乎冇特定。
究竟世界上還有神嗎?

回覆 21# 的帖子

因為dot 個款係night sight黎,支槍個價錢唔同。
最平最basic 個款就應該係凵字膠西

而版本方面,奧地利版(歐版?)せ奧地利製美版同全美製版三款都有唔同細節
而早期同宜家新出廠同埋D什麼mos版加埋都有D分別。所以都未確定到,到底vfc 個支係跟邊支

出得都好亂吓...
但係Basic還Basic,U字西好瞄好多。
老實講,如果有鋼士拉又落到真品西就老虎蟹都去馬...
引用:
原帖由 阿堅 於 11-9-2019 21:58 發表
因為dot 個款係night sight黎,支槍個價錢唔同。
最平最basic 個款就應該係凵字膠西

而版本方面,奧地利版(歐版?)せ奧地利製美版同全美製版三款都有唔同細節
而早期同宜家新出廠同埋D什麼mos版加埋都有D分別 ...
究竟世界上還有神嗎?

題外話
靶場除咗Glock,其實仲有CZ75系。真心覺得CZ75好打過Glock。
究竟世界上還有神嗎?

究竟世界上還有神嗎?

Umarex G17 Gen 5 problem

引用:
原帖由 48191 於 11-9-2019 23:47 發表
出得都好亂下...
但係Basic還Basic,U字西好瞄好多。
老實講,如果有鋼士拉又落到真品西就老虎蟹都去馬...
我都係咁話,U字西好瞄好多。部分人仲話Glock原裝西不知所謂,我不知幾鐘意。

我之前果兩支GLOCK都係U字西,好唔好用就見人見志啦,我個人黎講就唔係太鐘意,因為前西果一點唔係就甘放入個U字果到,宜係要遮住下半粒,我唔知係玩具做得唔好定點啦,我個人就比較鐘意三點式

引用:
原帖由 IsaraTheAngel 於 12-9-2019 12:29 發表
我之前果兩支GLOCK都係U字西,好唔好用就見人見志啦,我個人黎講就唔係太鐘意,因為前西果一點唔係就甘放入個U字果到,宜係要遮住下半粒,我唔知係玩具做得唔好定點啦,我個人就比較鐘意三點式
三點式,I like it

三點式露點....仲正......
引用:
原帖由 IsaraTheAngel 於 12-9-2019 12:29 發表
究竟世界上還有神嗎?

發新話題