發新話題

[others] Fpr 氣槍質素如何?

引用:
原帖由 fatchan 於 8-5-2020 01:48 發表

大部份Glock17用皮套都啱,加燈可用Blackhawk omni,Safariland Glock34挍鬆少少都啱,當然所有hicap套都一定得,不過長左D。
Thanks 師兄

老實講,FPR係好precise,用料好leng,鄧生整既槍理論上比真槍仲嚴謹。STI系列全部非常像真,重手得黎又唔會慢,因為佢哋三角形既飛機拍頭high flow出氣好爽。如果infinity系列(例如tiki、IMM)我都覺得外管完美,但係因為用舊系統所以超大blowback同埋比STI槍慢。Kit就玩到咁上下先整,因為始終鋁kit佢哋唔咁精準,所以要自己執。
4MJ Ltd.

小弟早前買咗一枝全鋼JW3 combat master,質感的確一流,價錢值唔值就見仁見智了,我自己就覺得而家個價落返少少都算值既,買黎收藏或落場皆可。
不過想搭單一問,FPR Hicapa 系列用馬記匣好?還是用返FPR自家匣好打啲?因為我見佢自己出既匣好靚但好貴。

引用:
原帖由 狂人 於 4-6-2020 08:55 發表
小弟早前買咗一枝全鋼JW3 combat master,質感的確一流,價錢值唔值就見仁見智了,我自己就覺得而家個價落返少少都算值既,買黎收藏或落場皆可。
不過想搭單一問,FPR Hicapa 系列用馬記匣好?還是用返FPR自家 ...
馬記一樣得,我果支用馬記無問題.

引用:
原帖由 dogjumpjump 於 4-6-2020 09:30 發表

馬記一樣得,我果支用馬記無問題.
我買枝JW3時都係跟馬記匣,都打得。不過見FPR自己有出匣,又出得幾靚,所以有點身痕姐

引用:
原帖由 狂人 於 4-6-2020 16:27 發表

我買枝JW3時都係跟馬記匣,都打得。不過見FPR自己有出匣,又出得幾靚,所以有點身痕姐
我都買咗了.點可以無一個完美的彈匣

引用:
原帖由 dogjumpjump 於 5-6-2020 09:16 發表

我都買咗了.點可以無一個完美的彈匣
我昨天都去左買,點知買錯左佢最長那款匣,好肉酸

引用:
原帖由 狂人 於 5-6-2020 09:43 發表

我昨天都去左買,點知買錯左佢最長那款匣,好肉酸
有冇得換呀, 佢係出咗個超長.. 我諗比人打比賽,

引用:
原帖由 dogjumpjump 於 5-6-2020 09:57 發表

有冇得換呀, 佢係出咗個超長.. 我諗比人打比賽,
我插左上槍,已有花痕,無謂返去換了。或者遲下再買隻中size既。不過佢啲匣都唔平

引用:
原帖由 狂人 於 5-6-2020 13:05 發表

我插左上槍,已有花痕,無謂返去換了。或者遲下再買隻中size既。不過佢啲匣都唔平
佢D匣無prowin咁爽

引用:
原帖由 C-2-4 於 5-6-2020 17:39 發表

佢D匣無prowin咁爽
咁我都係買返馬記匣算了

推舊 post 唔好意思

借問聲 FPR DVC 系列既三角飛機座,可否用喺馬記 Hi-Capa 上面?
冇錢買全鋼 FPR 但又想用吉打砌支平價鋼 DVC

FPR 幾年前出果枝全鋼 BROWNING HI POWER MK III,真係引到我心郁郁……
但呢枝 GBB 價錢係珍鐵的 3倍!

引用:
原帖由 bennytsang16 於 4-12-2022 14:28 發表
FPR 幾年前出果枝全鋼 BROWNING HI POWER MK III,真係引到我心郁郁……
但呢枝 GBB 價錢係珍鐵的 3倍!

外觀係誇0拉0拉,但裡面份餡就。。。
仲有frame 用來管住grip 片個框係錯數,裝真數grip隻grip可輕微轉動。

裡面份餡都係全鋼,缺點係竟然仲係抄 Tanaka / WE Browning Mk1。
既然有誠意全新開發,又肯用全鋼內餡,唔明點解仲係抄 Tanaka / WE! 唔明點解唔用比較簡單可靠的1911系統?
引用:
原帖由 NCP013 於 5-12-2022 00:10 發表

外觀係誇0拉0拉,但裡面份餡就。。。
仲有frame 用來管住grip 片個框係錯數,裝真數grip隻grip可輕微轉動。

發新話題