16 12
發新話題

[others] Scar h 應該簡邊枝?

Scar h 應該簡邊枝?

依家gbb應該得兩枝簡 一係we 一係vfc
應該係樣對性能既考慮? 但we原裝好似好廢 要大改

vfc好d

我會簡WE

vfc , 靚D , RECOIL 爽D ,  換條管 , HOP UP 膠 就無野搞

VFC 唯一缺點,Bolt Lock易蝕

睇黎vfc 贏

引用:
原帖由 pmcoperator 於 19-11-2019 16:31 發表
VFC 唯一缺點,Bolt Lock易蝕
伸利:VFC用家Scar H(全原裝),CHing 所言非虛,我支H外觀一流,個Bolt後助力好勁,撞到尾托後面D螺絲鬆晒,上番緊後無耐仲蝕埋牙
。最終要自執番個buffer等有虛唔好撞到D螺絲。再換過尾托D螺絲總算醫番。話時話支槍只係落過3次場,E家只放屋K自J。

引用:
原帖由 Wopa1969 於 19-11-2019 17:02 發表

伸利:VFC用家Scar H(全原裝),CHing 所言非虛,我支H外觀一流,個Bolt後助力好勁,撞到尾托後面D螺絲鬆晒,上番緊後無耐仲蝕埋牙
。最終要自執番個buffer等有虛唔好撞到D螺絲。再換過尾托D螺絲總算醫番。話時 ...
師兄點搞的?

落場派 就直接訂支RA Custom WE SCAR H LV2 返尼

兩支都玩過,彷真一定係vfc,淨係份火控都夠誠意
性能上基本上都唔差,飛機都有較力,hopup內管都係正常馬記數,亦有鋼火控鋼bolt可換

以前We價錢上有優勢,但vfc 個支因為無左fn 拉臣價位回落左同we並不多
We個支就用萬年火控,彷真較差,ra都有full set 補品,而槍管走位宜家都有份鋼座可以改,但咁全改都好貴。再加上近年we改左份hopup數,再唔係marui 數,變咗要換管又要搞多啲野

引用:
原帖由 阿堅 於 19-11-2019 22:01 發表
兩支都玩過,彷真一定係vfc,淨係份火控都夠誠意
性能上基本上都唔差,飛機都有較力,hopup內管都係正常馬記數,亦有鋼火控鋼bolt可換

以前We價錢上有優勢,但vfc 個支因為無左fn 拉臣價位回落左同we並不多
We個 ...
we咁鬼麻煩 vfc算了

btw vfc 鋼火控係唔係無再出了? 搵唔到

引用:
原帖由 TheOrigina1 於 20-11-2019 05:30 發表
btw vfc 鋼火控係唔係無再出了? 搵唔到
其實有無需要 ?  原裝易唔易爛 ?  

我果支都係打過兩次, 太多槍 無時間打

鋼 bolt ?  同原裝差幾多 g ?  會唔會爽好多 ?  

Thz

引用:
原帖由 killermike 於 21-11-2019 13:19 發表

其實有無需要 ?  原裝易唔易爛 ?  

我果支都係打過兩次, 太多槍 無時間打

鋼 bolt ?  同原裝差幾多 g ?  會唔會爽好多 ?  

Thz
我都未買

WE 原裝其實OK,管和膠有要求任何廠槍都要換,馬記數,無問題,只是膠管要一起換,不能只換其中一樣。
HOP 座移位因為原裝羅絲太軟,我只換了最後兩顆,及重新按裝所有其他槍管有關羅絲,一起食力,都可以打,彈閘井後方要加一膠皮防止彈閘走位,上丕了彈,其他都OK. 好打!

16 12
發新話題