22 12
發新話題

[VFC] VFC M17鋼滑架快將見街

VFC M17鋼滑架快將見街

唔知有冇連後面果粒螺絲?
一個什麼也不懂的老兵!!

引用:
原帖由 JFCP 於 30-11-2019 09:28 發表
唔知有冇連後面果粒螺絲?
Features
- Limited Cerakote Elite Coyote M17 Tan Color version
- CNC Steel Slide x 1
- CNC Steel outer-Barrel x 1
- Steel screw x 1
- Compatible with SIG /VFC M17 sight
- 100% Made in Hong Kong
- Fit for SIG /VFC P320 GBB series

(來源自BOOMARMS網頁)

有冇師兄買左有咩評價?

本身想入手,作為第一支鋼師奶槍,但見過實物 D 刻字好似怪怪地咁,線條粗而淺,而加 1516
同埋內 frame 唔係鋼,換鋼 slide 粗用會唔會好快蝕呢?
仲有冇其他野要注意?Thanks~

引用:
原帖由 no-name 於 2-12-2019 11:58 發表
有冇師兄買左有咩評價?

本身想入手,作為第一支鋼師奶槍,但見過實物 D 刻字好似怪怪地咁,線條粗而淺,而加 1516
同埋內 frame 唔係鋼,換鋼 slide 粗用會唔會好快蝕呢?
仲有冇其他野要注意?Thanks~
唔駛擔心耐用問題, 手上幾支鋼slide 手槍, 都一樣係啞鉛框

開頭果陣要磨合, 會見到有d 地方會蝕, 甩d 金屬碎片, 但打順左就冇事啦

再加埋vfc 新槍設計, 係攞膠下身去同slide 做buffer, 所以唔會再撞落啞鉛parts 去剎停條slide

所以完全唔駛擔心個耐用性
我生得聰明得罪你咩!!!

引用:
原帖由 ~~方~~ 於 2-12-2019 14:36 發表

唔駛擔心耐用問題, 手上幾支鋼slide 手槍, 都一樣係啞鉛框

開頭果陣要磨合, 會見到有d 地方會蝕, 甩d 金屬碎片, 但打順左就冇事啦

再加埋vfc 新槍設計, 係攞膠下身去同slide 做buffer, 所以唔會再撞 ...
即係飛機乜乜全部都唔洗換,只要打順佢就 OK?
另外想問一個白痴問題,如果後座力黎講,大約會係鋁 Slide 既幾多倍呢?
謝謝你!

引用:
原帖由 no-name 於 2-12-2019 14:41 發表

即係飛機乜乜全部都唔洗換,只要打順佢就 OK?
另外想問一個白痴問題,如果後座力黎講,大約會係鋁 Slide 既幾多倍呢?
謝謝你!
唔需要搞, vfc d 內件根本為鋼slide 而設, 原廠條slide 只係俾你係過渡期有野玩住先

至於個後座力, 我都唔知係幾多倍, 大概係, 鋁slide 係有人用手指督你一下, 鋼slide 就係手掌拍落黎果種感覺

不過我覺得3.3k 真係太貴, 佢跟既野又唔係多

引用:
原帖由 ~~方~~ 於 2-12-2019 14:53 發表

唔需要搞, vfc d 內件根本為鋼slide 而設, 原廠條slide 只係俾你係過渡期有野玩住先

至於個後座力, 我都唔知係幾多倍, 大概係, 鋁slide 係有人用手指督你一下, 鋼slide 就係手掌拍落黎果種感覺

不過我覺得 ...
多謝指教!
其實佢係貴在個師奶曲啫,我見黑色版係 2.6 定 2.8,叫合理鋼師奶價
印象中之前條 19X 同 Marui M&P 做左沙色師奶曲又係 3k 幾
但唔知係咪一定要師奶曲先做到沙色,印象中又好似冇出過冇師奶曲沙色鋼師拉

拿上手撚就OK! 但打game此終係鈻好一啲 !

引用:
原帖由 慕清流 於 2-12-2019 15:11 發表

G19x果條鋼師奶咪無做些喇曲囉,肉到一個點呀
BA 果條?有做啊,但唔知做乜簡左隻唔知乜色之嘛

遲些少好似台灣都會出全餐
There is no end though there is a start in space.—Infinity.
It has own power,it ruins,and it goes though there is a start also in the star.—Finite.
Only the person who has wisdom can read the most foolish one from the history.

引用:
原帖由 no-name 於 2-12-2019 15:06 發表

多謝指教!
其實佢係貴在個師奶曲啫,我見黑色版係 2.6 定 2.8,叫合理鋼師奶價
印象中之前條 19X 同 Marui M&P 做左沙色師奶曲又係 3k 幾
但唔知係咪一定要師奶曲先做到沙色,印象中又好似冇出過冇師奶 ...
可能因為沙色得cerakote 先實/ 像真

不過要俾多舊錢就唔係太捨得, 因為e 個價鋼身長火都買到

砌完之後睇下拍唔拍片OR開POST講講條SLIDE

下圖為鋼SLIDE & 原裝SLIDE...上鋼下原裝

22 12
發新話題