17 12
發新話題

VFC SIG M17 GBB steel slide set review

VFC SIG M17 GBB steel slide set review

小簡評新出M17 鋼SLIDE ,另外片中漏左題...本身條SLIDE做得好FIT...輕微緊...我自己有小執令BLOWBACK更暢順

https://www.youtube.com/watch?v=o-J5lTTwSPI&feature=youtu.be

6 個讚好! TOP

個MARKING唔夠深...
令我有D卻步

用心分享!!!  

正啊
好靚仔

其實後定位會唔會係有心錯?以防 slide 郁得太快 lock 唔切
BTW 睇完隻色同 D 刻字,都係等埋台仔先
Thank you K 兄分享

ching不如影埋試打片同效能

樓主的影片,詳盡又分析得清楚.

軍版現時都係黑色制,不過好似真係軍版行9mm字喺上,民版就移下。
Anyways. 樓主的分析得好好。

引用:
原帖由 Kwind 於 3-12-2019 19:52 發表
小簡評新出M17 鋼SLIDE ,另外片中漏左題...本身條SLIDE做得好FIT...輕微緊...我自己有小執令BLOWBACK更暢順

https://www.youtube.com/watch?v=o-J5lTTwSPI&feature=youtu.be
感謝第一手分享
原創小說:黑鷲

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

引用:
原帖由 no-name 於 4-12-2019 09:59 發表
其實後定位會唔會係有心錯?以防 slide 郁得太快 lock 唔切
BTW 睇完隻色同 D 刻字,都係等埋台仔先
Thank you K 兄分享
可能SIG 唔俾
我生得聰明得罪你咩!!!

有否改善原廠外管閉膛時前方係冇升返上來, 加上SLIDE頂又造簿了, 導致閉膛時見到到有條GAP的問題?

引用:
原帖由 NCP013 於 27-2-2020 23:40 發表
有否改善原廠外管閉膛時前方係冇升返上來, 加上SLIDE頂又造簿了, 導致閉膛時見到到有條GAP的問題?
有改善一點點...我的是BOOMARMS出的...冇換返原裝SLIDE影...只換外管

表示V記不知什麼原因要把chamber做長了,長過拋殼口

原裝彈弓有無換?
換加硬會LOCK唔到
想行返快小小

引用:
原帖由 marco91919 於 10-3-2020 04:46 發表
原裝彈弓有無換?
換加硬會LOCK唔到
想行返快小小
拍片0個時未換...之後有換

試過130%鋼迴膛杆SET...都買埋PROAXXS 140%試

最終係用CUSTOM SETTING...用130%鋼迴膛杆SET拆走附加彈弓...自己覺得比較好用

PROAXXS 140% 覺得有D硬...亦有見過有其他師兄用PROAXXS 140% CUT

上 : 原裝
中 : 130%鋼迴膛杆SET CUSTOM SETTING (純粹自己覺得OK , 未必合其他師兄心水 , 謹供參考而已)
下 : PROAXXS 140%

17 12
發新話題