發新話題

[GHK] GHK 出鋼Slide Glcok

新系統真心正...但以V記0個支睇....所謂FULLMARKING如果出到V記0個支咁其實真係趕客

再講....V記衰D講都仲有得期待OR收2手換返個下身...

但呢支下身結構一體式...除非原廠肯出個FULL MARKING下身比人換

唔係既話有FULLMARKING下身既機會好微

睇到好正,

不過都係果句, 出咗先算.   而家D槍廠都係成日話出,   本catalog翻咗幾年,   都無出過.  

齋吹真係無敵..

引用:
原帖由 慕清流 於 13-12-2019 10:14 發表
台灣果便話好似要300usd
又唔算貴 , 話晒都鋼slide

唔負責任目測評論 :
1, 飛機係WA magna blowback設計,勁就勁在GHK將飛機座氣缸直接做喺slide度,令飛機口徑已經等如類marui系統嘅飛機座咁大,slide尾段唔駛留位畀hammer令飛機行程增加近一倍,隻飛機又大又長,後座力大到諗起得興奮

2, 除disconnector外,Slide內部冇任何野同火控連動,火控嘅設計令人擔心會唔會係純DA &冇trigger reset,認同Kwind兄所講外觀上如果frame marking同Umarex嘅Glock一樣就仆街了,因為佢個frame做法像真係冇得換,另外slide前後左右R角都唔夠圓,slide同frame之間冇罅唔像真

總括嚟講,個人非常希望GHK Glock會成功大買,因為佢敢突破類Marui固有框架,如果佢仆咗街嘅話我諗更加冇玩具槍廠敢去做尐突破嘅設計

有誠意的設計,但槍款及預計到Marking過分保守。

引用:
原帖由 gabriel_wong 於 13-12-2019 10:41 發表

又唔算貴 , 話晒都鋼slide
副廠剩slide都唔止

雖然 2020 年仲出返支 22 年前既 Gen3 係悶到想嘔,但全鋼 + 新設計真係非常期待
唔理 marking 真唔真,如果係 3k 樓下必入一支,當玩後座力都抵!

支野設計應該同以前支WA SW.40通過支一樣,佢個嘩佬夏天應該冇問題
引用:
原帖由 ayaka 於 12-12-2019 23:49 發表
睇片火控類似DOUBLE ACTION,扣TRIGGER拉針撞嘩佬
好奇個火控點達至平衡,重雞VS嘩佬(夏天)

在我呢D仲未有鋼'士拉'G17來說,價錢在2300左右,都可以諗諗.
利申:已經有8支GLOCK玩具槍了.

我念呢支收藏為主,支slide鍛唔鍛我念而家對大多玩家來講唔會太重要,因而家大部份玩家都係買嚟改slide,同埋出面啲cnc slide質素同用料都好好
一句講唒,玩呢支野玩款為主,睇有冇廠肯投資係佢身上
售價決定一切

身連Marking都未有, 會唔會又要等.......
一個什麼也不懂的老兵!!

拒隻valve當然可以用這個火控,不過隻valve會唔會學似rifle這樣的短壽命呢???要到時先知

發新話題