發新話題

[Marui] SAA Magpul MWS匣 自由甩唔到出來,

SAA Magpul MWS匣 自由甩唔到出來,

請問各位, 插入去係好正常, 但不能按release自己跌返出來, 跌到一個位就卡咗,
明顯做甩咗DD, 你地會點搞.

下面係相片, 黑色位應該係卡咗receiver個位.

當vfc匣處理?

馬記mws magwell本身有好多批鋒 自己去摸fire ping位置你就會開始覺得啦
原裝匣相對細 同時又比較搖 副廠匣多數做肥DD想穩定個氣密
我接觸過五支mws對應同一批prowin匣係會有唔同情況發生的,而個問題就出現係magwell
入都入唔到/好難入到/入到落唔到/入到落到都有
(當年有師兄笑prowin自己做衰入馬記數
自己望下本身只原裝匣係唔係會慢慢花叻
磨翻匣花果D對應magwell位置就好啦

我支第一水買的mws可能抽插得多闊晒,直入支直出

請問呢隻匣氣化如何, 會唔會好細力?

當年我都以為PROWIN佢做錯數,賴落去MARUI嗰,度點知原來佢先至係好人,真係要喺呢度為佢平反,佢

引用:
原帖由 dogjumpjump 於 3-1-2020 22:27 發表
請問各位, 插入去係好正常, 但不能按release自己跌返出來, 跌到一個位就卡咗,
明顯做甩咗DD, 你地會點搞.

下面係相片, 黑色位應該係卡咗receiver個位.

依隻係波止賣緊個隻???

引用:
原帖由 avegetables 於 4-1-2020 02:19 發表
馬記mws magwell本身有好多批鋒 自己去摸fire ping位置你就會開始覺得啦
原裝匣相對細 同時又比較搖 副廠匣多數做肥DD想穩定個氣密
我接觸過五支mws對應同一批prowin匣係會有唔同情況發生的,而個問題就出現係magw ...
但係原裝匣又冇依個問題,咁點會係原裝有問題

引用:
原帖由 kin123450 於 5-1-2020 17:33 發表

但係原裝匣又冇依個問題,咁點會係原裝有問題
係馬記magwell公差問題
因為原裝匣條數無咁fit先唔會卡
我有兩個唔同批次下身 入iron隻匣就算執左入第一個身順 入第二個身都係卡
咁唔通係隻匣入第二個窿會變大?

回覆 9# 的帖子

但係馬記原裝匣用落都好穩定
點解唔跟返馬記數做細啲,咪大家happy

或者要考慮的是莊閒問題,始終係P 牌「為」MARUI 出匣,而不是MARUI 為P 牌出槍,
哪怕唔同槍身有差異(或多或少),身為一個補品廠商未能多取樣幾支,最終FIT 到A 槍FIT 不到B 槍,或者沒有預留足夠空間對應個體差異,責任是在於補品廠。
因為是馬記好人又好,P 記好人又好,FIT 一支唔FIT 一支,最終結果都係令人卻步不會買P 牌匣而繼續用原裝匣,期望賣匣獲利的是P 牌,槍跟匣對應得不好,最終損失的都只是P 而已。
P 記當日的聲明在下都有睇,其實得啖笑,因為哪怕MARUI 公差又好甚麼都好,事實上原裝匣是用得好地地,
將責任歸究MARUI,哪怕是事實,可以做的也只是匣廠跟槍身數而已。

原創小說:黑鷲

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

如果原裝槍用其他馬仔匣冇事,或同一隻馬仔匣用其他槍都冇事,實在無法話係槍既數問題

不過做乜馬仔呢排好似特別多問題咁
V10好似爆飛機座定點,46又爛件又盛

引用:
原帖由 天翔翼 於 5-1-2020 20:46 發表
如果原裝槍用其他馬仔匣冇事,或同一隻馬仔匣用其他槍都冇事,實在無法話係槍既數問題

不過做乜馬仔呢排好似特別多問題咁
V10好似爆飛機座定點,46又爛件又盛
MK46 那個可圈可點,正常如果唔跌槍應該唔會因為上/甩彈箱而斷,
相信是跌槍或者用彈箱當腳架用時受力屈爆。
而V10 在下沒有研究,睇番馬記網說SLIDE 尾有機會裂。( 字眼上是:「收到龜裂報告 」)

前者見到已起了一件新模製作新零件免費索取,
後者則是聯絡客服處理,估計應該是會換槍OR 換SLIDE 吧。

對於這種處理,首先至少MARUI 肯承認問題發生了(先不論人為錯誤定是設計缺陷),而且肯換槍或補件,
但是否值得「讚」,在下覺得不是,其實只是面對自身產品缺失時的基本責任而已。
原創小說:黑鷲

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

引用:
原帖由 Dave 於 5-1-2020 19:34 發表
或者要考慮的是莊閒問題,始終係P 牌「為」MARUI 出匣,而不是MARUI 為P 牌出槍,
哪怕唔同槍身有差異(或多或少),身為一個補品廠商未能多取樣幾支,最終FIT 到A 槍FIT 不到B 槍,或者沒有預留足夠空間對應個體差異 ...
其實味就係咁, 不過有好多人唔明就話人地有問題, 如果係有問題, 佢D原裝匣都應該會一齊出事而唔係只有OEM匣先有事

引用:
原帖由 kin123450 於 5-1-2020 17:32 發表

依隻係波止賣緊個隻???
係呀, 經過我周日反復插甩幾十次, 以及落返D油係magwell , receiver,  感覺好D, 正常角度都叫甩到, 但都無原廠咁彈出來的感覺.

例如舉槍45度以上唔係咁易甩到, 但原裝匣係飛出來咁濟.

發新話題