23 12
發新話題

[認真] Gbb 維修

Gbb 維修

之前找朗哥幫手大小維修,但而家佢唔接維修單,各位有冇好介紹(Gbb)?
一個什麼也不懂的老兵!!

點解唔接既?

You may consider rabbit shop.

引用:
原帖由 michael30127 於 2020-2-14 19:23 發表
點解唔接既?
有時單多就唔接住

'詩RW '試下.間中見個C FU試槍時,都'拍拍 '聲.
利申:從未有俾玩具槍佢維修.

師傅下山真係唔知點算
簡單既問槍友自己動手
難/煩既 唯有等住先

引用:
原帖由 kornhill401 於 2020-2-15 13:50 發表
'詩RW '試下.間中見個C FU試槍時,都'拍拍 '聲.
利申:從未有俾玩具槍佢維修.
試槍啪啪聲
我手上咁多枝手槍都係啦
唔通我又係師傅咩
玩得槍 求人不如求己 係皇道
自己枝槍發生咗咩事都唔知 要搵鋪搞
嚟多幾次就會發覺燒銀紙好辛苦
最後都係會走上皇道
IPSC AA Shooter
WA Magna R-Type lover

引用:
原帖由 oliver1997 於 2020-2-16 07:04 發表

試槍啪啪聲
我手上咁多枝手槍都係啦
唔通我又係師傅咩
玩得槍 求人不如求己 係皇道
自己枝槍發生咗咩事都唔知 要搵鋪搞
嚟多幾次就會發覺燒銀紙好辛苦
最後都係會走上皇道
我之前用一條橡根整返好把MP7 GBB

引用:
原帖由 屈濕 於 19-2-2020 21:17 發表

我之前用一條橡根整返好把MP7 GBB
整槍有好多方便
同一個問題 有人加個o ring就得
有人鑼件parts又得

各施各法 最緊要work

我覺得整槍有時最怕自己唔識拆 拆花左/爛左
比出面整 有時出面d師傅又未必會handle with care咁整

小弟整/改親槍都抱住唔會賣,自己又唔介意小花既心態去搞
每次都過一排就後悔
網上現學現賣,有錯請指正

自己攪親都死! 故比QXF一了百了!! 用錢解決問題!!!
一個什麼也不懂的老兵!!

引用:
原帖由 JFCP 於 20-2-2020 11:40 發表
自己攪親都死! 故比QXF一了百了!! 用錢解決問題!!!
同我一樣,唯一成功的一次,是支PPS870跟U片呢做.
但支colt玩具左輪都係跟U片尼做,裝拆了30多次,
花了約10多小時.都不能使輪瓜轉動.
都係俾QXF,朗哥,佢唔使5分鐘就攪點.

會不會是工具不足夠……所以

好多時拆唔到就用暴力

引用:
原帖由 hendry9881 於 20-2-2020 12:30 發表
會不會是工具不足夠……所以

好多時拆唔到就用暴力
有時裝真sight要開窿等 手頭冇工具就一定靠人
有時好難砌 如hk45ct換trigger都係靠搵人搞

G17果d 睇住youtube都識砌 如果要執位都係搵朗哥

引用:
原帖由 jn_jona 於 20-2-2020 14:52 發表

有時裝真sight要開窿等 手頭冇工具就一定靠人
有時好難砌 如hk45ct換trigger都係靠搵人搞

G17果d 睇住youtube都識砌 如果要執位都係搵朗哥
又HK45CT 換TRIGGER  前排先有人PM 叫我拍片教換隻TRIGGER...之後又話怕睇左片都攪唔掂...咁我就冇拍了

23 12
發新話題