發新話題

[DIY] Well Webley 小手工(moon clip完成)

Well Webley 小手工(moon clip完成)

早幾日重溫"左輪拉雜談"依部神作,睇完心入邊終於有返些少動力去完成一年前開頭既小手工
幫支Well Webley去哂分模線,啲彈上返銀色,當然些少舊化不可少
順便幫個輪磨走1mm左右,如果得閒搵人3d打印幾個moon clip應該可以直上
可惜手頭冇M3x14既圓頭一字螺絲,果粒十字點睇都唔順眼

BTW,懶唔落虎鋏既後果就係訓覺果時兩手麻痺......明明已經試過咁多次

手機質素差,多謝觀賞

本帖最近評分記錄
  • jacko 威望 +15 相片分享 5-3-2020 13:14
  • jacko 金錢 +15 相片分享 5-3-2020 13:14

3 個讚好! TOP

引用:
原帖由 kornhill401 於 5-3-2020 11:37 發表
係bor,咁得意,得果個位有粒十字螺絲.
睇返我支台版,好采無事.
台版幾乎完美,除左個輪冇marking

補返防滑紋,省銅膏係拋光得好D

引用:
原帖由 kornhill401 於 27-3-2020 11:02 發表
連切檸檬片,都唔直的我, C Hing真係好犀利.
講笑咩師兄,依到臥虎藏龍我邊敢認叻呀

畫左張moon clip,唔知整唔整到呢

附件

27-3-2020 17:55

目前玩具槍用唔到(但影相效果一流),因為有個傾面會推前粒彈去就個出氣口,依個位會頂住,解決方法不外乎執平子彈既底部或者執枝槍

1 個讚好! TOP

發新話題