發新話題

[KA] 請問C Hing最近有無見到呢?

試過射擊操作,唔大力都唔太準,但比同廠SAA好,SAA唔夠氣時成日有一飛會小便彈或射唔出
反而CYBERGUN(KWC代工)個枝幾準

引用:
原帖由 romechung 於 15-3-2020 14:18 發表
試過射擊操作,唔大力都唔太準,但比同廠SAA好,SAA唔夠氣時成日有一飛會小便彈或射唔出
反而CYBERGUN(KWC代工)個枝幾準
我支都係咁! 好采我有心理準備.當佢係模型操作槍咁玩和觀賞.

引用:
原帖由 kornhill401 於 15-3-2020 21:29 發表

我支都係咁! 好采我有心理準備.當佢係模型操作槍咁玩和觀賞.
睇軍火酷D台灣師兄都話KA兩支輪射擊表現唔太好,所以買時都預左,唔太過份同唔漏氣就算,始終TOPGAS輪無得要求咁多
鬼叫TANAKA同馬記無殼玩

請問speed loader同槍袋大家有無推薦?

引用:
原帖由 sinner 於 15-3-2020 23:05 發表
請問speed loader同槍袋大家有無推薦?
講起speed loader就...跟槍俾果隻S.Loader,要好有技巧才可用到.
如要順利地玩,可用WIN GUN跟果隻.槍袋就18樓'X高行 '唔知有無合適呢?

話說KA 送果隻膠LOADER ( 其實即係WG 果款 ) ,裝彈後有時會跌,不知是太鬆定彈底邊太淺。
反而裝WG 的彈是沒問題。
原創小說:黑鷲

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

我個又冇裝彈問題war...但裝彈後speedloader會卡住要用少少力擰返出嚟

引用:
原帖由 romechung 於 16-3-2020 11:49 發表
我個又冇裝彈問題war...但裝彈後speedloader會卡住要用少少力擰返出尼
我的問題,正是C Hing所指出的..會卡住要用少少力擰返出尼..

引用:
原帖由 Dave 於 16-3-2020 11:31 發表
話說KA 送果隻膠LOADER ( 其實即係WG 果款 ) ,裝彈後有時會跌,不知是太鬆定彈底邊太淺。
反而裝WG 的彈是沒問題。
我覺得KA的彈殼直徑,好似係比WG的彈殼係細左D咁.
曾經把WG的彈殼試放入KA的輪瓜內,但未能成功.

引用:
原帖由 kornhill401 於 16-3-2020 12:11 發表

我覺得KA的彈殼直徑,好似係比WG的彈殼係細左D咁.
曾經把WG的彈殼試放入KA的輪瓜內,但未能成功.
係,賣CYBERGUN(KWC代工)個支之前我比較過(我配左6粒二手WG彈殼,因為無KWC殼配)
KWC殼最大,WG其次,KA最細;但重量KA同WG差不多,同埋KA殼底刻字幾靚;用料KWC最差,好快甩色,WG二手仲KEEP得好過佢,希望KA都係,不過KA殼唔貴我都配多6粒
另外都比較過KA SAA同PYTHON殼,原來KA PYTHON仲細過SAA殼... PYTHON放到SAA亦射到,相反就唔得

WG殼原來要連SPEEDLOADER買,一套130...好貴

唔知hks loader得唔得

引用:
原帖由 sinner 於 16-3-2020 13:53 發表
我都想知,HKS個種靚好多

引用:
原帖由 kornhill401 於 16-3-2020 11:25 發表

講起speed loader就...跟槍俾果隻S.Loader,要好有技巧才可用到.
如要順利地玩,可用WIN GUN跟果隻.槍袋就18樓'X高行 '唔知有無合適呢?
其實市面左輪的槍袋似乎不多,多數都是軟式的,之前WG 有一隻,但用不到715 。
最好是快拔硬式有護弓鎖似579 那些,不過頗為難找。
有時身痕也想拿輪下場當配槍,第一是槍套,第二是子彈HOLDER.. 想想都覺得煩
原創小說:黑鷲

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

引用:
原帖由 Dave 於 16-3-2020 15:09 發表

其實市面左輪的槍袋似乎不多,多數都是軟式的,之前WG 有一隻,但用不到715 。
最好是快拔硬式有護弓鎖似579 那些,不過頗為難找。
有時身痕也想拿輪下場當配槍,第一是槍套,第二是子彈HOLDER.. 想想都覺得煩 ...
https://www.pinterest.com/pin/25262447883858734/

行屍RICK的PYTHON槍套

引用:
原帖由 sinner 於 16-3-2020 13:53 發表
好耐之前,本論壇有位C Hing分享過'馬老仙 '的S&W M10左輪帖文時,
錯誤地買了HKS colt python用的S.Loader.
http://www.wargamehk.com/cgf/vie ... &extra=page%3D6
請留意第二張圖片.

發新話題