發新話題

[KA] 請問C Hing最近有無見到呢?

引用:
原帖由 屈濕 於 29-3-2020 20:50 發表

太迫真?
APS PPS 870 表示。。。
散彈結構唔太認識 可能雖然做到拋殼 但擊發方式同真槍有出入?

以前Tanaka Works老闆 田中先生本人 就是因為推出過彈殼入氣的左輪系統 被日本警方拘捕 入獄數年
信相警方懷疑這系統較容易修改至能發射實彈

引用:
原帖由 Marxman 於 29-3-2020 19:40 發表

Pegasus system 係冇殼玩 但勝在結構迫真 trigger pull, cocking 手感/聲 都原汁原味
槍界大師父 側魚充CxW Edwon 都講過左輪黎講 最欣賞Tanaka
同佢詳細研究過 佢話一流的左輪 暫時只係得Tanaka 先算得上
...
我識得一個師兄話用叉氣殼版的國際牌操作同手感上都好好,僅次於TANAKA
不過國際我未玩過,TANAKA試過係陳列室COCK過,重量質感手感真係無諗過係支膠槍

引用:
原帖由 Marxman 於 2020-3-29 21:12 發表

散彈結構唔太認識 可能雖然做到拋殼 但擊發方式同真槍有出入?

以前Tanaka Works老闆 田中先生本人 就是因為推出過彈殼入氣的左輪系統 被日本警方拘捕 入獄數年
信相警方懷疑這系統較容易修改至能發射實 ...
日本本身就係嚴 唔係點洗出膠身

講開問下 其實警察算唔算夾硬泥
同GG老板一樣俾人砌(實際案情唔同 但係同樣出玩具槍俾警察招呼)

引用:
原帖由 Marxman 於 2020-3-29 21:12 發表

信相警方懷疑這系統較容易修改至能發射實 ...
自己冇APS
有PPS但係冇打散過
只係google過

APS份bolt 同埋 trigger set + hammer
運作方式同真槍好相近
最明顯唔同係firing pin
玩具條pin粗
真槍條pin就似返枝針

引用:
原帖由 屈濕 於 30-3-2020 00:28 發表

自己冇APS
有PPS但係冇打散過
只係google過

APS份bolt 同埋 trigger set + hammer
運作方式同真槍好相近
最明顯唔同係firing pin
玩具條pin粗
真槍條pin就似返枝針
會否比警砌 都是的看人吧
APS財雄勢大
相反小店主則較難自保

引用:
原帖由 romechung 於 29-3-2020 23:06 發表

我識得一個師兄話用叉氣殼版的國際牌操作同手感上都好好,僅次於TANAKA
不過國際我未玩過,TANAKA試過係陳列室COCK過,重量質感手感真係無諗過係支膠槍
國際同Tanaka關係密切 Tanaka用之部份模具也是從國際那裡來的
但據經驗 我有多把國際和Tanaka的左輪
國際較輕, Finishing較粗糙 Marking不齊 和會有kokusai的字樣
表面處理也遠不及Tanaka
如果國際有7分 Tanaka有9分
但在冇Tanaka的比較下 國際的槍也是很美的!

引用:
原帖由 Marxman 於 29-3-2020 19:40 發表
以前槍X社 有個師父係將tanaka peagasus改裝 成為彈殼入氣 但因太迫真而被人拉了
...
唔怪得咁耐冇左影...原來出左事...我仲一直等緊佢出充氣殼比其他TANAKA MODEL添

引用:
原帖由 屈濕 於 29-3-2020 19:25 發表

但係Tanaka扣雞正 扣雞同hammer聲都正

除非有人整差氣殼左輪
就可以打CO2又tanaka ge感覺

玩左輪就係魚與熊掌
至少暫時仲係
所以而家都冇乜計...自己仲意玩有殼

TANAKA冇得玩殼...都只能退而求其次買其他有殼玩的

發新話題