發新話題

[others] Marushin M36 Chief Special 6mm X cart HW gas revolver HMUN145HW

引用:
原帖由 七點六二 於 8-4-2020 11:19 發表

咩槍黎?長火?
係M700和綠色AUG.以觀賞為主的我,
唔買上述兩支的理由是,上述兩支我都有,
只是一支手拉彈弓,一支用電池.
睇中兩支都係入氣.
係wor!仲有睇中左支金色虎紋'沙鷹 '.
...覺得我好似有單思病,或係三思病.....咁...

引用:
原帖由 kornhill401 於 8-4-2020 11:59 發表

睇中兩支都係入氣.
係wor!仲有睇中左支金色虎紋'沙鷹 'tim.
M700 入氣板值得拥有!

同樓主一樣小弟都睇中左枝Marushin左輪
Marushin Constrictor 6mm X Cart Double Deep finish gas revolver
HMUN143BK
今日睇時個樣好靚及十分聚手
但一反轉見到當眼處大大隻字刻住Made in Japan同Marushin......
網上現學現賣,有錯請指正

M36靚仔WAR,雖然我中意大輪但支槍顏色好淨實好真,D彈殼係咪CUSTOM過?有D唔似平時X Cartridge
MARUSHIN支TAURUS RAGING BULL最正,好大好有霸氣;同埋麥林版SAA式RUGER BLACK HAWK,不過可惜應該好似恐龍咁絕左種搵唔返了

引用:
原帖由 romechung 於 8-4-2020 20:00 發表
M36靚仔WAR,雖然我中意大輪但支槍顏色好淨實好真,D彈殼係咪CUSTOM過?有D唔似平時X Cartridge
MARUSHIN支TAURUS RAGING BULL最正,好大好有霸氣;同埋麥林版SAA式RUGER BLACK HAWK,不過可惜應該好似恐龍咁絕左種搵唔返 ...
TAURUS RAGING BULL中學時期睇中但無錢買
網上現學現賣,有錯請指正

引用:
原帖由 ner 於 8-4-2020 20:11 發表

TAURUS RAGING BULL中學時期睇中但無錢買
我首次認識佢時已經出社會做野,但只限網上睇資料

入彈殼既左輪係唔同D嘅...

引用:
原帖由 ner 於 8-4-2020 19:03 發表
同樓主一樣小弟都睇中左枝Marushin左輪
Marushin Constrictor 6mm X Cart Double Deep finish gas revolver
HMUN143BK
今日睇時個樣好靚及十分聚手
但一反轉見到當眼處大大隻字刻住Made in Japan同Marushin..... ...
我果支Tanaka M36 左輪又係咁...

附件

8-4-2020 21:45

呢枝係M37 Airweight,日本刑警用。真槍鋁Frame。吳宇森嘅「追捕」入面,福山雅治嗰枝.....
事實上,佢本身係M36,但係個槍繩扣係由警視廳委托日本公司大森製作所安裝上去去適應日本警察文化-—槍繩。
下列文章,雖然講Tanaka,但亦同時教你分辨出M36和M37的一些分別。
https://blog.xuite.net/gun_netmp ... IGHT+J-POLICE+MODEL
引用:
原帖由 七點六二 於 8-4-2020 21:45 發表

我果支Tanaka M36 左輪又係咁...
究竟世界上還有神嗎?

引用:
原帖由 48191 於 8-4-2020 22:50 發表
呢枝係M37 Airweight,日本刑警用。真槍鋁Frame。吳宇森嘅「追捕」入面,福山雅治嗰枝.....
事實上,佢本身係M36,但係個槍繩扣係由警視廳委托日本公司大森製作所安裝上去去適應日本警察文化-—槍繩。
...
Thank’s your further advice!

原來出輪瓜粒制都有唔同,雖然同係S&W

https://blog.xuite.net/gun_netmp5a5/twblog/134040927
請教下有無師兄玩過國際.357裝飾彈?佢係咪做闊左?睇落咁肥

你講M36同M37?
就咁睇,M37似加長咗。
引用:
原帖由 romechung 於 9-4-2020 10:40 發表
原來出輪瓜粒制都有唔同,雖然同係S&W
究竟世界上還有神嗎?

睇落好似係
引用:
原帖由 romechung 於 9-4-2020 10:42 發表
https://blog.xuite.net/gun_netmp5a5/twblog/134040927
請教下有無師兄玩過國際.357裝飾彈?佢係咪做闊左?睇落咁肥
究竟世界上還有神嗎?

引用:
原帖由 kornhill401 於 8-4-2020 11:59 發表

睇中兩支都係入氣.
係wor!仲有睇中左支金色虎紋'沙鷹 '.
...覺得我好似有單思病,或係三思病.....咁... ...
是不是這支?

附件

11-4-2020 17:06

發新話題