28 12
發新話題

[KA] 終於入了 kingarms python 357 topgas版

終於入了 kingarms python 357 topgas版

下有包膠~

附件

Screenshot_20200413_140146_com.example.android.notepad_compress46.jpg (266.43 KB)

13-4-2020 14:26

Screenshot_20200413_140146_com.example.android.notepad_compress46.jpg

13-4-2020 14:30

1 個讚好! TOP

唔計隻膠柄,其實我覺得槍身 finish 好得喎~~

最欣賞樓主把手柄加工果部份, 值得日後有支亮黑版的時候,作為參考之用.
又..請教樓主, 退彈桿係如何造成銀色呢? 謝謝!

支桿本身是鋼做染黑的

所以粗沙紙磨出鋼絲紋後再用幼沙紙打光滑後就出現鋼銀色。

另外一提

此槍入恐龍氣打0.2珠得0.4J,直線距離得5米, 而且氣壓過高會自動排氣,用來打game就比較有難度!

引用:
原帖由 fatchan 於 13-4-2020 14:15 發表
下有包膠~
拋光後靚很多
原創小說:黑鷲

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

膠柄可以上色扮木柄,當然同真木有D差距。

引用:
原帖由 fatchan 於 15-4-2020 14:22 發表
所以粗沙紙磨出鋼絲紋後再用幼沙紙打光滑後就出現鋼銀色。
謝謝樓主無私的分享有關技巧. 因我支的退彈桿是用銀油上色,
望落去,始終有D唔係好順眼咁.

2 個讚好! TOP

嘩!C兄支6寸都省得好令喎!正

我本來都想買6寸,357就應該係6寸有3格窿先對秤,可惜我得個4寸槍袋,所以只買了4寸。

回9#

支玩具槍我只是用牙膏抹抹算了.槍袋就有個皮的, 但無樓主你的咁漂亮.
而且當連槍掛上腰部時,唔係咁舒服,同在拔出槍時,好唔就手.

正常的,因為你果款槍套皮帶窿同袋身一體

上腰就會比個弧度撬住,所以出入冇咁順,唯有條皮帶吾好咁緊。

引用:
原帖由 kornhill401 於 16-4-2020 10:31 發表

謝謝樓主無私的分享有關技巧. 因我支的退彈桿是用銀油上色,
望落去,始終有D唔係好順眼咁.
支槍又幾靚喎...

引用:
原帖由 kornhill401 於 16-4-2020 12:12 發表
支玩具槍我只是用牙膏抹抹算了.槍袋就有個皮的, 但無樓主你的咁漂亮.
而且當連槍掛上腰部時,唔係咁舒服,同在拔出槍時,好唔就手.
牙膏抹下會令身d?

引用:
原帖由 romechung 於 16-4-2020 17:37 發表

牙膏抹下會令身d?
我相信只有少少幫助卦,但相片中的令身效果,理應是燈光反射造成.

牙膏係可以

但記得用清水洗淨否則成支槍黐立立

28 12
發新話題