發新話題

請問應怎樣回復光亮

請問應怎樣回復光亮

請問應怎樣回復光亮?

附件

29-4-2020 21:02

去買德國省銅膏(Autosol Metal Polish)

引用:
原帖由 ken5500 於 29-4-2020 22:25 發表
去買德國省銅膏(Autosol Metal Polish)
請問是否一般五金鋪有得買?

我覺得唔使攪, 咁ge色,仲好睇似珍tim.

引用:
原帖由 kornhill401 於 30-4-2020 10:29 發表
我覺得唔使攪, 咁ge色,仲好睇似珍tim.
真槍的子彈是否一樣?

引用:
原帖由 七點六二 於 30-4-2020 11:05 發表

真槍的子彈是否一樣?
我估係卦?因為一般未經加工,電鍍,?銅造的物品,放得耐,
都會氧化變色,嚴重的會起綠色物.必須定時用省銅水抹番令佢.
請樓主參考以下網上圖片.

引用:
原帖由 kornhill401 於 30-4-2020 12:45 發表

我估係卦?因為一般未經加工,電鍍,?銅造的物品,放得耐,
都會氧化變色,嚴重的會起綠色物.必須定時用省銅水抹番令佢.
請樓主參考以下網上圖片.
我會買支省銅膏省靚佢,然後落機油等佢冇咁易又哑色過...不過我果區冇乜五金鋪,要出九龍買...

引用:
原帖由 七點六二 於 30-4-2020 16:09 發表

我會買支省銅膏省靚佢,然後落機油等佢冇咁易又哑色過...不過我果區冇乜五金鋪,要出九龍買...
咁又係ge,省靚佢,望落去,立立令,夠哂靚仔又順眼.

買個tumbler! 所有細parts都可以震到出光面!

可以用砂紙磨滑再用metal polish 察玲,或者用polishing cloth都得
4MJ Ltd.

發新話題