發新話題

(又一單P80)依家咁既環境仲有冇師兄郵購玩具槍返嚟 ?

引用:
原帖由 Xgun 於 11-6-2020 20:48 發表

咁我就好懷疑係咪真鐵囉, 囉真槍去犯罪裝槍燈托咩, 慌死人睇唔到你係邊咩. 哩灑仲話可能愛嚟瞄準姐.
淨係睇個跌管都唔似係玩具
而且dummy都唔會有3百幾粒啦
如果係玩具 我又唔覺得會得一支

的確有趣o既係 周到o既好多都好潮
甚至之前有d潮到玩具都無出 咁明顯係珍野
當真係珍野先 點解咁潮 相信會係由槍迷入返黎
否則普通人唔會入潮野 甚至話係軍警貨色都唔會咁潮
如果真係珍 十成九九都係係槍迷入返黎 然後有個圈子轉手之類

至於有無咁易入到返香港
一日香港 美國咁多包裹出入 無可能查得哂
如果係經商業清關 一板一板咁過 細細件走漏眼唔出奇
如果行水路更加易 一隻40呎櫃放一件 過x光都未必睇到
如係美國識人幫手收貨再repackage 螞蟻搬家 呃海關過骨就更易
所以個問題只係有無心 有無門路 同夠唔夠膽搏
成槍咁入黎就無咩可能嫁啦

引用:
原帖由 Xgun 於 12-6-2020 11:52 發表
係啦, 手柄都辣埋, 愛嚟做世界唔駛咁講究下話 ?
又咁講 入喱d返黎嘅唔會係普通人
而有人想做世界 要搵工具嘅 都只有咁嘅工具 仲想有得揀?
即係 你想買把生果刀切生果 但唯一有刀賣嘅地方同你講淨係得牛肉刀
你又好想切生果 咁都無得你揀 買牛肉刀切生果都要啦 反正都係刀啫

都係果句 我唔信喱支係玩具 玩具做唔到咁嘅跌管幅度
係玩具亦唔會有300粒dummy 更未去到要放支玩具係夾萬
事主好可能唔係槍迷 但唔代表佢唔識有門路嘅槍迷
佢未必係入貨果個 但唔代表佢唔識搵人買
新聞話係有個群組 個群組入面咩人都可以有
差佬一定係已經收到風 如果唔係亦唔有搜查令入屋

引用:
原帖由 Xgun 於 12-6-2020 12:03 發表

我估唔得下話, 法例講明擁有槍既零件都係犯法, 除非海關真係以為係玩具零件啦, 但可能性我覺得係零囉.
P80只有80%完成度 想砌得埋要加工
80%身好似唔當係槍件 以前聽說過80%ar身都唔算係槍件
所以p80好似只係一舊廢膠
而且海關唔會走去同你分係咪珍野 佢地唔會識分
你報係玩具件佢無懷疑就放
更何況佢地唔會件件走去開黎見下係咩野 之後慢慢研究係珍定假

發新話題