33 123
發新話題

VFC 1911 REVIEW , 馬記數鋼件測試 ,及後定問題修正 (7月10新增HAMMER互換)

本主題被作者加入到個人文集中

VFC 1911 REVIEW , 馬記數鋼件測試 ,及後定問題修正 (7月10新增HAMMER互換)

拍左兩條片關於新既VFC 1911 ,有興趣既師兄可以去睇睇

VFC 1911 REVIEW , 馬記數鋼件測試 ==> ( https://youtu.be/57w4vOJ1i9k )

後定問題修正 ==> ( https://youtu.be/UL6vr025ZK8 )

在上面片中互換測試時可以睇到...馬記上身套落V記下身係唔WORK的...所以就做埋最後既HAMMER測試...

測試後馬記數的HAMMER用在VFC 1911上操作正常冇問題 ==> ( https://youtu.be/yxsbryYN2Fo )

以下可以睇一睇互換鋼鎚既圖片...首先看看HAMMER及SEAR...HAMMER形狀真心VFZ勝出

而SEAR形狀同角度都同馬記數一致

到HAMMER...明顯有一點點角度同形狀不同

而HAMMER中軸V記輕微幼左少少

最後就係V記及馬記起鎚時既角度...可以睇到即使HAMMER同SEAR一樣...V記起鎚後角度偏上
導致馬記上身用V記下身時嚴重卡飛機座而不能BLOWBACK...所以照推斷應該係V記內架數跟馬記有些微不同
但馬記鎚用落V記係冇問題的

1 個讚好! TOP

Kwind兄咁有心機拍片介紹,先多謝分享
其實我都有打算拍片講呢支VFC1911,但呢排又好懶拍片

謝謝測試及分享
原創小說:黑鷲

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

睇人玩氣化好似幾好
但好似有d貴咁

希望佢出多d款

我果支外管, trigger 同 hammer 都可以俾磁鐵吸到, 不過係微弱咁吸

佢今次用料都幾令人意外

不過vfc 既coating 真係太屎, 插幾下cqc 下身trigger guard 位已經一塊塊咁甩
我生得聰明得罪你咩!!!

引用:
原帖由 ~~方~~ 於 9-7-2020 23:22 發表
我果支外管, trigger 同 hammer 都可以俾磁鐵吸到, 不過係微弱咁吸

佢今次用料都幾令人意外

不過vfc 既coating 真係太屎, 插幾下cqc 下身trigger guard 位已經一塊塊咁甩
可能有d鑄果時加左d鐵粉

引用:

佢今次用料都幾令人意外

真係期待佢出鋼上下身. 否則再咁搞法, 成支要攞去Blue

引用:
原帖由 jn_jona 於 9-7-2020 23:17 發表
睇人玩氣化好似幾好
但好似有d貴咁

希望佢出多d款
打落係OK的...因為佢用軟迴膛彈弓...同埋飛機座既設計...絕對比馬記系統好

如果唔在意刻字...街係想玩個系統...冇刻字版其實唔貴...好似8舊幾而已

引用:

佢今次用料都幾令人意外

如果睇返冇刻字版個價...其實用料算係咁

真係個coating唔知想點...我寧願佢用ARMY 0個隻coating仲似真KIMBER

[quote]原帖由 dogjumpjump 於 10-7-2020 10:29 發表

我自己原本都有支NOVA...買呢支都係望佢有冇咩新KIT出

引用:
原帖由 geese-f-howard 於 9-7-2020 22:23 發表
Kwind兄咁有心機拍片介紹,先多謝分享
其實我都有打算拍片講呢支VFC1911,但呢排又好懶拍片
師兄D片我都有睇...有時間可以多拍片分享下

始終我槍既知識都唔係好得...純粹真係玩下玩具槍而已...所以D片其實好多甩漏

在E加冷清的時候,見到樓主的post,感覺就好似在沙漠找到清泉一樣.

[attach]305208[/attach]支持一下
同時確認珍品grip(V*Grip)直上

附件

12-7-2020 10:31

上隻MOE Grip去解決Mag release難㩒嘅問題。
引用:
原帖由 maverick0 於 12-7-2020 02:56 發表
支持一下
同時確認珍品grip(V*Grip)直上
究竟世界上還有神嗎?

感謝k兄拍片介紹

33 123
發新話題