發新話題

[Marui] 7/17 馬記新商品預告

引用:
原帖由 pmcoperator 於 13-7-2020 13:51 發表

我就要求高左,除左可靠,對我黎講觀賞感同手感都好重要
屋企有左槍櫃,要成日拿黎望,打過真槍就覺得馬記Trigger太玩具。
但GHK AK都係玩具雞

個人覺得扣力仲輕過hi cap……

方仗整埋補品吾使一雞就搞掂又靚又打得,馬記吾係差既,但新出個時完全無補品,要一排至有野改,同埋感覺似GBB吾似真槍~
引用:
原帖由 RCOOH 於 13-7-2020 13:59 發表

引用:
原帖由 RCOOH 於 13-7-2020 13:59 發表

係,要去到真槍咁硬就要玩到毒蛇個D Level
利申方丈玩家,我玩過人地枝原裝MWS,個Trigger好似馬記電槍 lol

引用:
原帖由 pmcoperator 於 13-7-2020 16:23 發表

係,要去到真槍咁硬就要玩到毒蛇個D Level
利申方丈玩家,我玩過人地枝原裝MWS,個Trigger好似馬記電槍 lol
至少好似V記M17咁嘛

行程咁長,扣雞軟乃乃我反而仲快唔到。

可能出咗之後ready 輝ter將之前mb47套cnc kit改數比marui再出呢,呢支我念可能改美式ak多,其實馬記應該出mb47啦,真野都係鋁身,咁咪唔會兩頭唔到岸

我反而比較在意Cocking力度同聲
引用:

引用:
原帖由 jl36 於 13-7-2020 17:35 發表
我反而比較在意Cocking力度同聲
方丈AK我用手指尾都cock到。好輕。

引用:
原帖由 RCOOH 於 13-7-2020 17:42 發表

方丈AK我用手指尾都cock到。好輕。
換條130%回膛彈弓可硬D
但無一隻玩具可以做到真品咁硬
如果唔係打唔動
CO2都未必得

引用:
原帖由 pmcoperator 於 13-7-2020 17:48 發表

換條130%回膛彈弓可硬D
但無一隻玩具可以做到真品咁硬
如果唔係打唔動
CO2都未必得
玩過,得。

整過一條12磅回膛(CZ75建議用12磅多過16)落Glock度,top gas打得郁,但滿氣只可以兩鎗去到尾lock到架,之後極速腳軟。

引用:
原帖由 siriochow 於 13-7-2020 17:07 發表
可能出咗之後ready 輝ter將之前mb47套cnc kit改數比marui再出呢,呢支我念可能改美式ak多,其實馬記應該出mb47啦,真野都係鋁身,咁咪唔會兩頭唔到岸
MB47個身鋼黎架
引用:
Each 2 pound receiver is machined from a solid 15 pound block of US sourced 4140 steel, then heat treated to an RC41 hardness.  Barrel journal is reamed to .9065 post heat treat for absolute perfection.
https://sharpsbros.com/mb47-7-62-x-39mm/

回覆 40# 的帖子

係喎,自己搞錯tim,多謝指點

引用:
原帖由 csg314 於 13-7-2020 14:02 發表
方仗整埋補品吾使一雞就搞掂又靚又打得,馬記吾係差既,但新出個時完全無補品,要一排至有野改,同埋感覺似GBB吾似真槍~

馬記,佢出得又冇鑊氣,打得順又爽,唔怕佢冇得補,唔好半行程又上彈唔順又自爆HOPUP座基本上就賣得出冇問題

TRIGGER硬度冇玩就唔識了

引用:
原帖由 RCOOH 於 13-7-2020 18:01 發表

玩過,得。

整過一條12磅回膛(CZ75建議用12磅多過16)落Glock度,top gas打得郁,但滿氣只可以兩鎗去到尾lock到架,之後極速腳軟。
咪係囉,打得郁,但兩槍就腳軟,等如唔Work
不過都係睇每個人想追求咩野
我就想係各方面搵個平衡點

引用:
原帖由 RCOOH 於 13-7-2020 16:27 發表

至少好似V記M17咁嘛

行程咁長,扣雞軟乃乃我反而仲快唔到。
M17就真係做得超真
裝條130%彈弓真係同真既Feel差唔多

今晚7點開估啦
期代

發新話題