發新話題

[GHK] 仿Zenitco 件 5KU定LCT價錢平D﹖

正好砌完自己支AK,忽KU件大約係LCT既75%價錢啦,但LCT明顯fit好多。象神會再貴過LCT,而細節上又做得好D。

LCT要用番部分原有零件安裝,不過完全唔夾,雖然唔影響彈道同裝鏡,但成支鎗零件搖來搖去好煩。

引用:
原帖由 cyl198911 於 19-7-2020 23:17 發表

照道理就lct最fit既,因為同廠嗎嘛,但係我頭先先幫枝pp-19-1裝個LCT pt-3托,都係唔少不免敲敲打打
我要用膠鎚轟條前骨入鎗身添。

LCT個料又真係幾好,不過zenit件全部金屬,如果多d膠件會好好多。

引用:
原帖由 pmcoperator 於 20-7-2020 12:03 發表

阿修羅D件我買過幾次,次次都有鑊氣
條B-10骨裝左上去枝AK74,鬆的
連個PK-4Grip裝完上去Fing下Fing下
個Side mount又係鬆的
又貴又唔Fit
垃圾

國產陶寶仲好過佢
但因為D野落唔到黎先考慮5KU或LCT
Airsoft手術個Zenitco鎗托都可以慳番,痴膠線,個設計根本反物理夾反智,鎗托塊攝位鋼片磨到HIHI先勉強入到,個固定座細到死仲要係亞鉛料,我用D力頂托都屈到見白。

最慘係裝完發現鎗托係唔對中既,cheek piece更加完全唔岩位......8條魚唔係80呀。

引用:
原帖由 mg36 於 22-7-2020 11:25 發表

上兩個星期喺波子入左隻5ku pt-1 gen2,諗住上枝105到
不過我dup極都dup唔出條原裝尾托pin,師兄有無性趣要隻pt-1,可以平讓俾您lol
都係算啦,唔鬼換,用番原裝可能仲好。

引用:
原帖由 mg36 於 22-7-2020 12:32 發表

已經試過但係唔得
請問師兄你枝dup筆係咪岩岩幼過條pin少少?可能我枝dup筆太幼
留意個pin位唔係同鎗身同水平,係斜架,所以由下打pin果陣跟番佢個斜度落punch。

匠神fit到絕。唔使磨唔使夾硬塞(雖然操作上好緊,要落d凡士林重覆開、合、鎖自然磨合一下),對好pin位一鎚搞掂,輕鬆擁抱資本主義。

引用:
原帖由 Kwind 於 23-7-2020 00:19 發表

乜咁0岩...我都係呢條尾通

引用:
原帖由 Kwind 於 23-7-2020 00:19 發表

乜咁0岩...我都係呢條尾通

個trigger guard會唔會刮到中指?我果支好利,惟有加條索帶旁一旁。

買左唔少牌子AK件,都係匠神第一,買左三件全部無痛即上即用;LCT其次,所有件都好緊;Airsoft Surgeon同5KU比較睇彩數。

AS PT尾托斜既,食蕉啦!至於魚骨頭尾兩個固定位做細左,要扎幾圈電燈膠布俄式改裝下,完工之後又好實淨wo,質感一樣非常好;

5KU B11骨連對中都唔得,去死啦!

引用:
原帖由 kwong417 於 7-9-2020 21:06 發表
我係條拉柄度包海綿就算,個拉柄位置對左手人唔太友善,J都隊爆。

發新話題