發新話題

竹園北邨男子涉以氣槍刑毀最少九個單位及公共地方被捕

竹園北邨男子涉以氣槍刑毀最少九個單位及公共地方被捕

大力到50-70m公屋玻璃都打成咁樣,把野肯定好大力下

改到JJJJ

玻璃爆到咁.   就算. 合法氣槍, 1.99999 近距都做唔到.
不過佢用鋼珠.. 呢個我唔肯定有冇加強撞擊力

又有害群之馬...

引用:
原帖由 dogjumpjump 於 23-7-2020 10:33 發表
玻璃爆到咁.   就算. 合法氣槍, 1.99999 近距都做唔到.
不過佢用鋼珠.. 呢個我唔肯定有冇加強撞擊力
鋼豬硬,硬野傳遞動力時間短,係更易令受撞擊物破損,
1.99J 膠豬打不爆玻璃,但1.99 鋼豬可能可以( 沒試過 ),
但一粒6MM 鋼珠約1 克,要飛50 ~ 70 米,1.99J 是肯定做不到,能飛這距離仍能保持相當破壞力,已經肯肯定是超哂火。
原創小說:黑鷲

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

呢D'不該 ',拉哂佢就ARM.

引用:
原帖由 Dave 於 23-7-2020 11:42 發表

鋼豬硬,硬野傳遞動力時間短,係更易令受撞擊物破損,
1.99J 膠豬打不爆玻璃,但1.99 鋼豬可能可以( 沒試過 ),
但一粒6MM 鋼珠約1 克,要飛50 ~ 70 米,1.99J 是肯定做不到,能飛這距離仍能保持相當破壞力, ...
如果射到人咪仲大鑊?

引用:
原帖由 七點六二 於 23-7-2020 15:27 發表

如果射到人咪仲大鑊?
一定要拉, 比佢咁搞法, 遲早搞到大家都無得玩

引用:
原帖由 七點六二 於 23-7-2020 15:27 發表

如果射到人咪仲大鑊?
N 年前有單天水圍射人,入左肩骨 ,那支是AIRGUN + 鐵彈
原創小說:黑鷲

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

其實佢射個㷛可以凹成甘都過硬JJ吧

引用:
原帖由 Dave 於 23-7-2020 15:35 發表

N 年前有單天水圍射人,入左肩骨 ,那支是AIRGUN + 鐵彈
嚴重傷人喎...

我想知佢用咩槍款再改裝...

發生呢類氣槍案件啲差佬第一件事就周圍問下啲居民附近有冇人玩氣槍然後高調抄家帶返去協助調查然後低調放人
signature oversize

發新話題