發新話題

[ARCHWICK]尊貴價格留給尊貴顧客 - 金雕玉砌之 MK13 MOD7

引用:
原帖由 soul372001 於 28-7-2020 12:41 發表
其實用重彈配上原廠hopup皮才能更顯現其準度!
其實重彈一定是穩定一些的,但也要考慮火力,
香港1.99J 限制,打0.4 彈可說是極限了,0.5 彈就算夠HOP UP ,低火力下也不見得打遠多少。
在下通常是用0.4 牛牛彈的,但也不是支支槍都可以用到0.4,很多槍預了最盡用0.3 彈左右,0.4 以上根本HOP 不起來,要改壓點才可以。
這柄壓點那麼長,應該是很好提供到HOP UP 的,但個人也只會最多用0.4 彈就好。
原創小說:黑鷲

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

e 粒螺絲要裝, 因為佢係收落hopup 座度, 一黎可以令hopup 座垂直, 二黎可以將hopup 座, 膠片壓落條骨度, 鎖實條外管

唔上既話, 外管出少少力都會郁到/轉到

尾托橡膠果2 螺絲就做得唔係咁好, 個長度要焗住2 舊spacer 上哂先扭得實, 佢又唔跟2粒短既, 迫玩家自己配

我生得聰明得罪你咩!!!

9月有黑色版

引用:
原帖由 gabau 於 25-8-2020 23:52 發表
9月有黑色版
睇相, 除左尾托堆花臣野, 特勤局果支條骨係長d, bolt 係冇螺紋, cocking handle 係另一隻款

這是ARCHWICK 的AIRSFOT 照,說實話其實幾好看...
相比起總統實Q 那一支,KEYMOD 短了三格是比較明顯的差異。

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

回覆 20# 的帖子

AI 應該有出長handguard 比實槍掛?

引用:
原帖由 ~~方~~ 於 26-8-2020 12:52 發表

睇相, 除左尾托堆花臣野, 特勤局果支條骨係長d, bolt 係冇螺紋, cocking handle 係另一隻款
似係remington700果條bolt

引用:
原帖由 hendry9881 於 26-8-2020 21:31 發表

似係remington700果條bolt
所以我覺得, 如果archwick 係跟住e 支槍整, 其實好多細節仲未到位

引用:
原帖由 ~~方~~ 於 27-8-2020 14:35 發表

所以我覺得, 如果archwick 係跟住e 支槍整, 其實好多細節仲未到位
仲有, 起碼佢支scope都唔知邊度搵返來...

玩具槍廠都係得過且過, 最緊要減低成本, 一模多用 差唔多就算.  好似我果支, M40A6, 好多都係唔啱, receiver就咁用返MSR338果隻...  
唯有唔好成日諗住啦, 就咁睇夠型仔就算

引用:
原帖由 ~~方~~ 於 27-8-2020 14:35 發表

真鐵軍版應該一直只得一款沙色長管,後來出了這張相,才會有黑色。
應該都係出多隻色賺多些外快又已,個人認為ARCHWICK 不會為呢隻黑色款新增零件...
拉柄那位置換VSR 10 那款式就OK,但魚骨應該無解了。
BTW 個人其實喜歡黑色多D

引用:
原帖由 dogjumpjump 於 27-8-2020 15:31 發表

仲有, 起碼佢支scope都唔知邊度搵返來...

玩具槍廠都係得過且過, 最緊要減低成本, 一模多用 差唔多就算.  好似我果支, M40A6, 好多都係唔啱, receiver就咁用返MSR338果隻...  
唯有唔好成日諗住啦, 就 ...
如果係玩具就似係北川果支3-20

RS果支S&B 5-25 PM2 PSR就放棄吧唔洗揾

引用:
原帖由 hendry9881 於 27-8-2020 16:17 發表

如果係玩具就似係北川果支3-20

RS果支S&B 5-25 PM2 PSR就放棄吧唔洗揾
我見過北川果支有人中伏, D油起晒粒粒, 似想甩出來...  二千幾咁貴如果中伏就慘.

引用:
原帖由 dogjumpjump 於 27-8-2020 16:33 發表

我見過北川果支有人中伏, D油起晒粒粒, 似想甩出來...  二千幾咁貴如果中伏就慘.
我都想入支鏡皇

引用:
原帖由 dogjumpjump 於 27-8-2020 16:33 發表

我見t2 之前有人放3.8k

引用:
原帖由 Dave 於 27-8-2020 15:35 發表

真鐵軍版應該一直只得一款沙色長管,後來出了這張相,才會有黑色。
應該都係出多隻色賺多些外快又已,個人認為ARCHWICK 不會為呢隻黑色款新增零件...
拉柄那位置換VSR 10 那款式就OK,但魚骨應該無解了。
BTW ...
我都唔覺得佢會特登出

不過據聞黎緊會出補品氣筒同埋另一款尾托

發新話題