發新話題

Tanaka Model M700 螺絲鬆脫

Tanaka Model M700 螺絲鬆脫

在下有一支Tanaka Model M700 的六角及一字螺絲鬆脫兼且滑牙,請問如果用搖控車的螺絲膠*痴*實佢得唔得?

午安C hing, 如果滑瓦螺紋是 亞鉛,略為磨去些原來絲紋,再試配用 大少許的螺絲 扭上 ~

引用:
原帖由 kirk123 於 5-8-2020 17:31 發表
午安C hing, 如果滑瓦螺紋是 亞鉛,略為磨去些原來絲紋,再試配用 大少許的螺絲 扭上 ~
不是亞鉛,類似橡膠...

引用:
原帖由 七點六二 於 5-8-2020 17:36 發表

不是亞鉛,類似橡膠...
如果原來物料 是橡膠 螺旋纹,應該有彈性~
可配較大m數螺絲扭上,不過要捨棄一字絲頭,配以六角或十字絲頭。

引用:
原帖由 kirk123 於 5-8-2020 17:41 發表

如果原來物料 是橡膠 螺旋纹,應該有彈性~
可配較大m數螺絲扭上,不過要捨棄一字絲頭,配以六角或十字絲頭。
Thank you! 今晚試吓,我有好多螺絲係到!

引用:
原帖由 七點六二 於 5-8-2020 17:48 發表

Thank you! 今晚試吓,我有好多螺絲係到!
good luck , C hing :-)

之前我用一隻係外國扣入叫Gun Bed epoxy! 就係為左維修呢類問題!

不過近期入唔到好多美國同槍有關網! 請問大家有冇同樣問題?

今時唔同往日, 美國已視香港為中國普通城市, 所以部份網站已block左香港IP address...
引用:
原帖由 rho837 於 6-8-2020 12:11 發表
之前我用一隻係外國扣入叫Gun Bed epoxy! 就係為左維修呢類問題!

不過近期入唔到好多美國同槍有關網! 請問大家有冇同樣問題?

發新話題