54 1234
發新話題

[others] 所以我唔鐘意賣野比小朋友就係咁解

所以我唔鐘意賣野比小朋友就係咁解

事緣最近賣左支well webley走
個小朋友一黎到問我係咪cap槍,我當堂打個凸
寫到明well,我都知佢唔識
因為我試過趕時間冇驗槍,咁就出左事
同得我交收既師兄都會聽我講試左,睇左先
保護自己保護人地
叫佢試左,佢自己都扣下雞拉下槍
冇問題,2日後就出事
係T2見到個post,放返支槍出黎
重有我自制既moon cilp,一認就認到
話單動壞,雙動冇事
下?咁奇特既壞法?
即時叫佢拍個片黎睇,一睇到個片雙動,個槌會彈返轉一半
https://drive.google.com/file/d/ ... e4/view?usp=sharing
叫佢拍埋單動黎,直接扣雞單動冇事喎
https://drive.google.com/file/d/ ... wq/view?usp=sharing

先唔好追究佢已經搞錯左單動同雙動既分別
咁姐係玩壞左個槌或者個組推輪組啦
叫佢拆開影影
https://drive.google.com/file/d/ ... Rp/view?usp=sharing

果然比我估中....
大佬,你有冇咁開心呀
我賣比你果時試完好地地,你兩日就玩壞左
都唔緊要,重要放返出黎,你有冇諗過個上手賣家會比人當賣爛野架?
重要我賣比你400,你賣返出黎900?!

有冇離普左D呀

所以點解我唔鐘意賣野比小朋友,次次出事
一次PPsh,3日玩斷bolt
一次UMP45,自己搵野痴死個托
一次CA416,第二日放返出黎話燒左
重未計配件類,我都忍左咁多次,又黎,我真係吹到啤一聲

小弟岩岩都賣二手野撞到奇怪人,只能話世上無論年齡大細真係乜人都有
網上現學現賣,有錯請指正

Well 2手賣9舊,由佢慢慢賣,睇下幾耐有水魚。
鼓勵師兄們踢爆D契弟,話雖買賣有自由,交易你情我願,但踢爆亦有自由。
T吐有D人係買賣揾食,平買講價買貴賣,一百幾拾都講價,又或者求其賣次壞野,此風不可長!

玩壞唔緊要, 支槍已屬於佢, 任得佢舞與人無由. 只係愛槍咁快比人搞到爛有D可惜

但400買返來,  壞咗仲諗住賺多5舊賣出去..  真係有D小學雞.

就算兩舊都無人要啦.  WELL.. 當零件都晒氣

枝槍賣走左,就唔屬於你架啦
人地玩爛關你咩事﹖我鐘意拿黎Abuse你都無我附。
賣得出至緊要
你又唔係包保養服務

就算人地賣番天價,香港係自由市場定價
等市場黎決定佢
枝槍賣走左就唔好諗咁多

其實不用太上心,買走後對方就算瘋狂唱衰,也阻不了他,物件已經是他的了,問心無愧就好。
如果對方三手價或評語也要管,其實會很累。
原創小說:黑鷲

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

玩具槍界多老鼠冇分年齡! 好久以前經朋友代出名放支PTW, 價錢萬三包一隻原裝夾! 有位中佬聯絡想睇槍, 坐係公園度問長問短驗屍咁驗又係咁亂咁撥單法連發試槍(我見到就即時叫停唔好再亂撥連發扣下扣下雞!), 條中佬又求減兩千講價又影想參考話要一星期至比到錢, 要求落五十元訂金, 屌! 即時唔㨢彩佢, 叔台咪玩啦! 一係就即時比哂取貨走, 或至少比一半訂金, 14工作過後就殺訂 NEXT! 條㨢樣就走了, 個幾星期後朋友係别處見到有人放相放PTW, 價錢萬五, 係我支槍!    啲人真係鬼鼠! 想揾食咪出聲話代放收小小茶錢, 我會考慮比14日時間試放! 重知萬三現金一手交貨一手係ATM過數, 癈事收到假五百蚊紙...

我都明白樓主的心情,當D玩具槍係自己ge仔.
但有話...賣仔莫回頭望.好似Dave C兄話所說'其實不用太上心 '.
假如佢有本事9百蚊賣得出,都係佢夠運.

引用:
原帖由 Dave 於 6-8-2020 11:38 發表
其實不用太上心,買走後對方就算瘋狂唱衰,也阻不了他,物件已經是他的了,問心無愧就好。
如果對方三手價或評語也要管,其實會很累。
或者我太上心,但係全世界都知我支槍係我放,兩日後有人話壞咗放返出嚟,正常人會點諗,我唔想人地會覺得我買D次貨或者瑕疵品畀人,所以佢兩日玩爛咁

一向唔討厭倒爺倒賣行為,不過自己就唔會網上賣貨,要回覆無謂短訊已經覺得很煩,問長問短又要証明真假真係頂唔順。如果要我賣貨,我就會直接擺地灘好,買就買唔買就過主唔好煩我。
---
大陸缺錢就快爆週街都係地灘,見到啲人5蚊10蚊任摸,搞到自己都想撈埋一份。圖係網上見到的唔好問我邊度有得任摸。

附件

6-8-2020 15:06, 下載次數: 18 , 閱讀權限: 10

6-8-2020 15:06, 下載次數: 4 , 閱讀權限: 10

引用:
原帖由 reniless 於 6-8-2020 15:06 發表
一向唔討厭倒爺倒賣行為,不過自己就唔會網上賣貨,要回覆無謂短訊已經覺得很煩,問長問短又要証明真假真係頂唔順。如果要我賣貨,我就會直接擺地灘好,買就買唔買就過主唔好煩我。
---
大陸缺錢就快爆週街都係地灘 ...
我屋企附近大把貓任摸....慳唔少

所以我賣親野都會簡人先賣  都會賣比d 起呢個壇都算係「活躍」既師兄

一定唔會賣比新用戶

引用:
原帖由 Spitfire 於 6-8-2020 21:20 發表
所以我賣親野都會簡人先賣  都會賣比d 起呢個壇都算係「活躍」既師兄

一定唔會賣比新用戶
事實係t2的確容易放好多
網上現學現賣,有錯請指正

引用:
原帖由 ner 於 6-8-2020 22:49 發表

事實係t2的確容易放好多
冇錯,塘水滾塘魚係安全,變相就機會少囉

而家我啲唔想keep玩具多數送比親戚朋友啲仔!

54 1234
發新話題