發新話題

[others] M1911A1 Dummy Cartridge Model

引用:
原帖由 七點六二 於 15-9-2020 15:56 發表

我都好鍾意呢支槍...
之前在二手區見有C兄放售,起初有D心思思,
後尾睇下個款,有D似果支'國際 '彈殼入氣M66咁.
才打消購入念頭.

引用:
原帖由 kornhill401 於 16-9-2020 12:41 發表

之前在二手區見有C兄放售,起初有D心思思,
後尾睇下個款,有D似果支'國際 '彈殼入氣M66咁.
才打消購入念頭.
如果係國際就唔洗諗,一定唔買!

引用:
原帖由 七點六二 於 16-9-2020 15:50 發表

如果係國際就唔洗諗,一定唔買!
請教C兄, 可否告知原因呢? 暫時我只覺得呢間日廠好似已經摺左咁?
呢幾年都好似唔見有'國際 '的玩具槍咁.
我呢支M66,我相信都係MIT.所以價錢都好平下.

引用:
原帖由 kornhill401 於 17-9-2020 14:46 發表

請教C兄, 可否告知原因呢? 暫時我只覺得呢間日廠好似已經摺左咁?
不用解釋...

附件

17-9-2020 15:03

引用:
原帖由 七點六二 於 17-9-2020 15:03 發表

不用解釋...
WOW! 好難想像,呢支玩具槍,創傷的原因?

引用:
原帖由 kornhill401 於 17-9-2020 15:29 發表

WOW! 好難想像,呢支玩具槍,創傷的原因?
係自動解體...

引用:
原帖由 七點六二 於 17-9-2020 17:52 發表

係自動解體...
WOW!咁都得? 好彩當年見黑色版貴成百蚊,
所以揀左支銀色版.否則...又多件垃圾.

引用:
原帖由 kornhill401 於 18-9-2020 12:10 發表

冇錯、所以而家我只買Tanaka 或Marushin 既左輪, 穩陣啲...

CAW new model gun. Nambu Type 14 Terminal Edition HW 南部14年式末期型...

附件

18-9-2020 15:44

引用:
原帖由 kornhill401 於 17-9-2020 14:46 發表

呢把是 MIT 的,跟其他國際日貨造工相去甚遠

引用:
原帖由 kornhill401 於 18-9-2020 12:10 發表

貴一百的是 Heavy weight 版,槍身明顯有 glass fibre 紋路,絕對物有所值,你走寶了。。。

引用:
原帖由 olw0978 於 19-9-2020 10:16 發表

貴一百的是 Heavy weight 版,槍身明顯有 glass fibre 紋路,絕對物有所值,你走寶了。。。
原來如此! 唔怪得一般玩具槍,銀色係貴過黑色的.呢支剛剛相反.
謝謝C兄給予有關知識.

回覆 42# 的帖子

引用:
原帖由 olw0978 於 20-9-2020 11:02 發表
Heavy weight 版:

http://www.wargamehk.com/cgf/vie ... p;page=7#pid1258677
係bor!連個盒都唔同. 再次謝謝C兄給予值得收藏的link.以作日後參考.

又訂了回來...M1911 model gun...

附件

28-9-2020 16:01

發新話題