發新話題

[VFC] PSG-1

台灣友人表示越斷越多零件,
台灣朋友買咗兩支,(暫時每一把槍都斷一件)
神奇在兩把都爛前護木

有一把就寄咗比日本朋友,
收貨鬆鬆地又發現爛咗(唔排除貨運掉爛)

香港使唔使成立 每日關注vfc psg1災情?
利益申報:本人嗰支暫時健康

引用:
原帖由 jn_jona 於 16-2-2021 19:11 發表
呢個價好似砌枝ral8000 g3 dmr好過

😂我砌緊ral8000 mp5
手作燒啦曲ral8000
仲等緊個其他零件喺德國坐緊船過嚟

引用:
原帖由 goodsmile 於 16-2-2021 20:50 發表

😂我砌緊ral8000 mp5
手作燒啦曲ral8000
仲等緊個其他零件喺德國坐緊船過嚟
新款tan色骨同埋個鏡Mount都買到原裝香港貨
依家煩緊下身......
原裝香港下身要連埋火控買,
幾年前絕對夠膽...而家人大左怕死
如果先雕刻深佢再滲線又驚俾人話唔還原
印上去又怕唔准

引用:
原帖由 kornhill401 於 22-2-2021 14:40 發表

以下圖片,供C兄參考.
利申:我並無呢支VFC PSG-1.但有馬記果支.
我都希望馬記腳架,用到呢支VFC上.
但以我的VFC MP5為例,都係要有心理準備...係唔得.
不如買Harris
Vfc copy既都係$500
真嘅長短任你揀亦都係500起,不過要等

引用:
原帖由 kornhill401 於 23-2-2021 11:50 發表
謝謝C兄給予有關建議.

哈仔腳架裝上去都幾好睇

引用:
原帖由 阿堅 於 8-3-2021 20:31 發表
宜家出面賣緊D短匣全部都係custom cut短改架
唔係vfc自己出既短匣
病病custom開差唔多九百蚊隻,山雞好似萬三円

咁嘅價錢我就真係買唔落手

其實上個月尾已經改好咗,
改完射到7飛
經手改咗幾隻,
好簡單反而係拆同埋組裝仲嘥時間

得長匣有人又要閙唔出短夾
改好咗短夾又話冇實用性
真係鍵盤槍手
有師兄求我整都要整得五發
因為真匣短匣得5發(笑

引用:
原帖由 48191 於 9-3-2021 23:35 發表
其實呢個係「忠於原著、既定印象」VS 「實用性」問題。
以M45 MEU Pistol為例,經過Variant 1到Variant 3,本身砌法多到嚇死人。但就唔知點解有啲人執著於「Marui、WA」外觀先叫「MEU Pistol」同樣道理。
砌 ...
其實師兄嘅
(KA身認錯gp身)
&
(mk18 mod0 先用Kac qd滅聲)
都足夠令人眼界大開
實在令在下及槍鋪一眾師兄貽笑大方
而家諗緊好唔好整一隻500飛吹蛇匣比vfc psg1用
提升vfc psg1 GBB既強大實用性

引用:
原帖由 48191 於 10-3-2021 00:46 發表
多謝師兄指點。
槍鋪大唔大開眼界我真係唔知,但認錢不認人就一定知。
再次多謝師兄指點。
我就收人200改隻匣
開得機床點都要收返人工掛
槍鋪燈油火蠟樣樣都係錢
槍鋪收得呢個價錢一個願打一個願捱

引用:
原帖由 48191 於 10-3-2021 00:46 發表
多謝師兄指點。
以下呢啲部隊真係三流,竟然用G-3 二十飛彈匣:

德國SEK

印度CRPF

美國SWAT

https://i.imgur.com/lc6Fi ...
==========================================
引用:
多謝師兄指點。
槍鋪大唔大開眼界我真係唔知,但認錢不認人就一定知。
再次多謝師兄指點。
===========================================

又要改post,點跟到你呀師兄

引用:
原帖由 goodsmile 於 9-3-2021 23:51 發表

其實師兄嘅
(KA身認錯gp身)
&
(mk18 mod0 先用Kac qd滅聲)
都足夠令人眼界大開
實在令在下及槍鋪一眾師兄貽笑大方
而家諗緊好唔好整一隻500飛吹蛇匣比vfc psg1用
提升vfc psg1 GBB既強大實用性
錯就要認,打就要企定
亂咁噏野好似唔使本咁
一陣間啲細嘅學咗咁嘅知識
講出去俾人笑呀

無料又要扮四條
唔識唔緊要,咪唔好出聲囉
又要出嚟亂咁噏
(Mk18mod0先用kac qd suppressor)
呢啲咁嘅你都講得出,好打極有限啦,師兄

引用:
原帖由 48191 於 10-3-2021 01:30 發表
啱,我真係搞錯咗。
呢度係咪真係咁絕對?定係你唔識客氣啲指正吓?
PSG-1應用上唔可以用20飛G-3匣?
咁SEK同印度錯哂?
你又唔好屈我喎,
自問每隻夾都要改成20分鐘
比人話冇實用性
又唔知點解拉埋去真槍20飛匣
講講下玩具,又拉埋去阿差支psg1度

引用:
原帖由 48191 於 10-3-2021 01:42 發表
我而家唔係話你出品冇實用性,而係Airsoft落場彈數絕對係關鍵。
我以一個用家角度出發去講有問題?
定係你有被害妄想症認為我踩你?
你用幾多時間去改同收幾多錢關我L事?我有興趣買就自然會幫襯你。
但我以一個 ...
咁用家你覺得呢支vfc psg1好唔好用啊?
好唔好打啊?
你唔好同我講,你講咗咁耐都係紙上談兵啊?

引用:
原帖由 48191 於 10-3-2021 01:51 發表
阿茂都知道PSG-1可以食長匣同短匣,而家啲用家係因為當年「飛虎雄心」年代嘅型象傳到今時今日,所以啲人想要短匣係正常。
我冇話過你手藝唔好,但落場就因為彈數會有所限制。
明唔明我想表達 ...
阿用家師兄
呢度係人都知插返隻細匣做樣㗎啦
邊個唔知要實用插返隻20飛長匣
係你97唔撘8
又唔知點解拉咗去真槍啊叉度
俾人桔兩句又話埋人哋人品
講講下仲飛虎雄心添

發新話題