發新話題

[認真] 政府修例規管真槍元件 諮詢公眾4星期

引用:
原帖由 48191 於 20-2-2021 20:02 發表
師兄有槍牌?

引用:
原帖由 gtoray 於 17-2-2021 15:42 發表
我覺得對一般氣槍玩家沒影響的
如果GBB被非法改裝至 >2J = 真鐵
GBB parts (e.g receiver, bolt inner barrel) = ????????

引用:
原帖由 kornhill401 於 23-2-2021 12:49 發表
引用..GBB parts (e.g receiver, bolt inner barrel) = ????????
呢3樣野,真槍尼講,好似E加都已經係禁品之列咁bor.
del。。。。。。。。。。

引用:
原帖由 kornhill401 於 23-2-2021 12:49 發表
引用..GBB parts (e.g receiver, bolt inner barrel) = ????????
呢3樣野,真槍尼講,好似E加都已經係禁品之列咁bor.
delete

回覆 145# 的帖子

delete

delete

師兄我上面講o既GBB parts 係講緊玩具,姐係MWS, KWA 個類receiver, gas bolt同 6mm inner barrel
你再諗一諗真鐵係香港法律上o既定義先
我意思大概係一旦修例後,會唔會一o的玩緊合法火力o既玩具槍玩家都受影響

引用:
原帖由 天翔翼 於 23-2-2021 13:42 發表

大部分口語字打唔出,請用同音/o字代替口字邊
已修正 thx

引用:
原帖由 queen 於 23-2-2021 16:29 發表

你有D野搞錯,呢次修例原因寫得好清楚,並唔係「針對某D人土用真槍parts放入玩具槍內」,而係因為之前搜到部份真槍來源係有人由外地訂parts入黎之後砌槍,但呢兩年有案例係即使捉到人藏有果D高危parts(好似lower r ...
全中

發新話題