發新話題

[others] 想問下護目鏡上面既防刮油層...

冇,唔駛諗。
我前後買咗兩副SO產品。個防霧快裂到PK。
記得下次唔好再買。
引用:
原帖由 derp 於 23-2-2021 12:47 發表
大家好, 我有隻Smith Optics 既太陽鏡, 尋日俾人意外地噴左消毒酒精係塊鏡面我無留意, 結果依家有一層好似膠咁既白色野起晒泡係鏡面... 想問下有無得救?
究竟世界上還有神嗎?

我轉咗ESS Crossbow四、五年,一啲事都冇。
而家仲有兩塊士啤鏡片響度,都未需要換。
耐用度滿分。
引用:
原帖由 derp 於 23-2-2021 14:00 發表
唉.... 好啦, 謝謝你

我隻係PIVLOCK V2 ELITE 黎, 原廠都好似無貨. 可能又係要上AMAZON 買代用片啦咁
究竟世界上還有神嗎?

表面塗層好快裂係SO嘅特色。
引用:
原帖由 derp 於 23-2-2021 23:13 發表
crossbow 我都咁岩有隻, 但係唔見左個太陽片所以個陣買多左隻SMITH OPTICS. 後者未落過場, 所以未中過彈, 但係拎上手, CROSSBOW 係明顯比SMITH OPTICS 硬淨.

但係SMITH OPTICS 個油層似乎會令佢清好多. 我第一次戴 ...
究竟世界上還有神嗎?

香港代理有得賣。
引用:
原帖由 derp 於 23-2-2021 23:13 發表
crossbow 我都咁岩有隻, 但係唔見左個太陽片所以個陣買多左隻SMITH OPTICS. 後者未落過場, 所以未中過彈, 但係拎上手, CROSSBOW 係明顯比SMITH OPTICS 硬淨.

但係SMITH OPTICS 個油層似乎會令佢清好多. 我第一次戴 ...
究竟世界上還有神嗎?

已經唔係有冇得怨呢個問題,係SO本身唔得。
引用:
原帖由 derp 於 24-2-2021 21:15 發表
唉算了... 課金再買罷啦, 噴酒精個個係我內人, 無得怨...
究竟世界上還有神嗎?

冇SO咁快。
SO頂多玩年半。
引用:
原帖由 NCP013 於 25-2-2021 02:58 發表
ESS 都會自己爆coating同白化,不過我case我估係當時屋企裝修冇幾耐,D師傅可能櫃桶內油0左松節水,D後備鏡片放起櫃來有影響。。。
好彩我影返相轉比廠,佢地肯寄返新鏡片給我。(件事都十多年了)
究竟世界上還有神嗎?

Me too.
I know your feel.
引用:
原帖由 里安 於 26-2-2021 14:20 發表

無錯,樓主,唔關酒精事,我用水沖都係咁
究竟世界上還有神嗎?

去NG買防霞液。
引用:
原帖由 derp 於 1-3-2021 00:27 發表
想問多一樣野,唔知大家會唔會有個經驗係用ESS Crossbow 既時候會好淹眼。事關我呢幾日用佢,正常用無問題。但係用黎打靶會起霧,然後做多左動作,開始熱左身,打左幾分鐘突然間對眼會好似俾野淹到咁,基本上係要停低 ...
究竟世界上還有神嗎?

呢度唔可以講到咁明,否則有賣廣告之嫌。
抱歉。
引用:
原帖由 derp 於 2-3-2021 09:57 發表
哦,明了 謝謝你
究竟世界上還有神嗎?

發新話題