63 12345
發新話題

[DIY] RHKP Colt DS3

RHKP Colt DS3

話說港產的Colt Detective Special III(Late Model, Snubnosed)要推出了。
出幅圖止止渴先。

究竟世界上還有神嗎?

口水都流埋出嚟

我訂咗,等出貨。
引用:
原帖由 olw0978 於 10-3-2021 07:45 發表
口水都流埋出嚟
究竟世界上還有神嗎?

推測價值不菲,師兄可以給點提示嗎?

聽講不是鋼,而是鋁CNC,一皮以下有交易。
引用:
原帖由 olw0978 於 10-3-2021 08:36 發表

八陸乜乜
引用:
原帖由 olw0978 於 10-3-2021 08:36 發表
究竟世界上還有神嗎?

未見實貨,不敢貿然講。
但我一定會Update呢個Post。
引用:
原帖由 bennytsang16 於 10-3-2021 09:41 發表
聽講不是鋼,而是鋁CNC,一皮以下有交易。
究竟世界上還有神嗎?

木柄,十幾年前澳門「抽水哥」仍有用。

回覆 6# 的帖子

噢,原來是吃不到葡萄,吾止步了

其實佢係另開模造,還原度似乎幾高。而且Tanaka似係未造過後期型。
終於可以同小弟枝Prime Colt Python 357 四吋互相輝影了。
引用:
原帖由 olw0978 於 10-3-2021 11:58 發表
噢,原來是吃不到葡萄,吾止步了
究竟世界上還有神嗎?

引用:
原帖由 48191 於 10-3-2021 12:43 發表
其實佢係另開模造,還原度似乎幾高。而且Tanaka似係未造過後期型。
終於可以同小弟枝Prime Colt Python 357 四吋互相輝影了。
期待師兄早日上圖分享

多年前tanaka有出過呢款,只是槍咀出彈位好失真.
當年小弟在'QXF '見到有支二手,仲係入彈殼果款.
因覺得外觀比較殘舊,所以無買下來.

回10# 樓主C兄.

引用:而且Tanaka似係未造過後期型.
引用:
原帖由 kornhill401 於 10-3-2021 13:44 發表
可能出左都有20多年,有關圖片搵左好耐先至搵到.
暫借槍主C兄圖片一用.
https://www.carousell.com.hk/p/t ... id=E92TGh6_fg_i4FzX

嗰枝我見過,不過真係殘咗少少。
引用:
原帖由 kornhill401 於 10-3-2021 13:44 發表
究竟世界上還有神嗎?

我窮,玩唔起PSG-1,所以玩DS3
引用:
原帖由 olw0978 於 10-3-2021 12:58 發表

期待師兄早日上圖分享
究竟世界上還有神嗎?

63 12345
發新話題