發新話題

[GHK] 受不住神秘又美麗的誘惑.

回3# 4# 6#

謝謝三位C兄給予小弟,有關GHK和LCT兩者關係的知識.

引用:
原帖由 olw0978 於 14-3-2021 18:09 發表

以往我用 GB4025 無往而不利,從不 jam 彈,但今天已買不到了,我們牌就 jam 到 PK, 而隊友們用 A 牌彈都無問題,不妨一試

至於個托緊,全新未磨合是會緊的,這源於零件之間的配合而非磨擦系數,所以落油是不會 ...
謝謝C兄提供解決jam彈問題和有關呢支玩具槍細節問題的解釋.

引用:
原帖由 051039 於 15-3-2021 09:21 發表
淡淡然掠過 神秘又美麗
BTW恭喜樓主有新玩具
我對上一枝新買已經係半年前Colt Junior
周C FU果然夠定力. 我就...走唔出個坑

引用:
原帖由 48191 於 15-3-2021 11:06 發表
Colt Junior 25好唔好玩?
平時舞開大枝野忽然玩下細枝梗係好玩,雖然枝槍外觀件用件靚,不過都係唔多敢差氣打,枝槍暫時只係買槍嗰時試槍開過

引用:
原帖由 kornhill401 於 15-3-2021 12:26 發表

周C FU果然夠定力. 我就...走唔出個坑
唔好咁講,係自己呢兩年幾冇乜心情玩槍轉左玩另一啲野姐

用134A囉⋯⋯
引用:
原帖由 051039 於 15-3-2021 21:22 發表

平時舞開大枝野忽然玩下細枝梗係好玩,雖然枝槍外觀件用件靚,不過都係唔多敢差氣打,枝槍暫時只係買槍嗰時試槍開過
究竟世界上還有神嗎?

Colt Junior 25 最近有廠商出鋼滑架、鋼件。
引用:
原帖由 051039 於 15-3-2021 09:21 發表
淡淡然掠過 神秘又美麗
BTW恭喜樓主有新玩具
我對上一枝新買已經係半年前Colt Junior

回6# cwso C兄

引用:所以LCT外觀件係可以上GHK AK身.
請教C兄, 我想買個LCT呢款AK aeg手握,換在GHK gbb上,是否可行呢? 謝謝!

引用:
原帖由 bennytsang16 於 16-3-2021 12:36 發表
Colt Junior 25 最近有廠商出鋼滑架、鋼件。
究竟世界上還有神嗎?

買個伊熱或圖拉都係舊幾兩舊水咋喎⋯⋯
上「醫悲」大把好嘢,何苦呢?
利申:
咪以為GHK可以直上珍Grip,一樣要小修,因為我裝過。

呢度有幾個師兄有呢種Grip賣,你可以試試出徵求Post,又或者睇TT。
之前枱彎沙漠蟲又有,何必用膠?

再利申:
我最後用Mad菇。
引用:
原帖由 kornhill401 於 16-3-2021 12:42 發表
請教C兄, 我想買個LCT呢款AK aeg手握,換在GHK gbb上,是否可行呢? 謝謝!
究竟世界上還有神嗎?

有好多Agent賣緊,響美國俾錢,俄羅斯出貨。
https://www.russiansurplus.net/product_p/izzy-bakelite-grips.htm
究竟世界上還有神嗎?

引用:
原帖由 48191 於 16-3-2021 17:12 發表
買個伊熱或圖拉都係舊幾兩舊水咋喎⋯⋯
上「醫悲」大把好嘢,何苦呢?
利申:
咪以為GHK可以直上珍Grip,一樣要小修,因為我裝過。

呢度有幾個師兄有呢種Grip賣,你可以試試出徵求Post,又或者 ...
我用MFT,輕微鬆,水喉膠布KO

Mmmm....
用真品AK Grip係會頂Trigger Guard。
而且我唔係打強攻嘅材料,我打潛,所以轉哂黑色Mad菇Furniture 。
引用:
原帖由 RCOOH 於 16-3-2021 18:00 發表

我用MFT,輕微鬆,水喉膠布KO
究竟世界上還有神嗎?

引用:
原帖由 kornhill401 於 16-3-2021 12:42 發表
何苦呢?AEG又大又失真,又唔好用

引用:
原帖由 heiyou167 於 16-3-2021 19:22 發表

何苦呢?AEG又大又失真,又唔好用
謝謝C兄的溫馨提示. 都係疊埋心水,
等候有無C兄放售以下呢款grip算了.

發新話題