發新話題

[GHK] 受不住神秘又美麗的誘惑.

引用:
原帖由 48191 於 16-3-2021 17:28 發表
有好多Agent賣緊,響美國俾錢,俄羅斯出貨。
https://www.russiansurplus.net/product_p/izzy-bakelite-grips.htm
謝謝C兄給予有關外購的link.
因小弟能力有限,所以從未郵購過任何物品.
但就從C兄提供的link.發現有合適呢支AKMSU用的grip.

引用:
原帖由 kornhill401 於 17-3-2021 12:09 發表

謝謝C兄的溫馨提示. 都係疊埋心水,
等候有無C兄放售以下呢款grip算了.
等?心動不如行動,不如問下兔仔店,說不定馬上就有。。。

係喎!兔仔可能有現貨。
不過記得打電話問咗有冇貨先,我中伏過兩次。
引用:
原帖由 olw0978 於 17-3-2021 13:04 發表

究竟世界上還有神嗎?

引用:
原帖由 olw0978 於 17-3-2021 13:04 發表

謝謝C兄的提議. 講開'兔仔店 ',昨天上佢個網址,
發覺原來已經改左 ,對我來說,無以前咁方便咁.

有兩件事要提醒你。
1)裝真品電木Grip落GHK度要小修,否則頂Trigger guard;
2)GHK個Grip螺絲頭做大咗少少,要將Grip個螺絲頭位開大少少
引用:
原帖由 kornhill401 於 17-3-2021 12:20 發表

謝謝C兄給予有關外購的link.
因小弟能力有限,所以從未郵購過任何物品.
但就從C兄提供的link.發現有合適呢支AKMSU用的grip.
究竟世界上還有神嗎?

話時話,間中(螺)支玩具槍出尼,見到個隻grip就...

但某個角度睇,又唔覺得太差.

引用:
原帖由 48191 於 17-3-2021 13:32 發表
有兩件事要提醒你。
1)裝真品電木Grip落GHK度要小修,否則頂Trigger guard;
2)GHK個Grip螺絲頭做大左少少,要將Grip個螺絲頭位開大少少
謝謝C兄溫馨的提示. 以小弟的能力,小修都可以卦? 但大修就無可能了.

如果有信心,工具齊,自己可以搞;
我兩様都冇,所以俾錢師傅搞。
引用:
原帖由 kornhill401 於 17-3-2021 13:45 發表

謝謝C兄溫馨的提示. 以小弟的能力,小修都可以卦? 但大修就無可能了.
究竟世界上還有神嗎?

俄仔電木Grip,色沉而表面比玩具有少許粗糙,裝上之後,味道出哂嚟。
俄仔Grip並不完美,令面但其實並不算完全平滑,顏色並不是玩具般均勻,但GHK套木Handguard其實做得唔差,配搭起上嚟已經好好。
引用:
原帖由 kornhill401 於 17-3-2021 13:36 發表
話時話,間中(螺)支玩具槍出尼,見到個隻grip就...
但某個角度睇,又唔覺得太差.
究竟世界上還有神嗎?

AEG grip 因為要遷就摩打,所以形狀不同(上部會闊些)、從正面看會見到虛位,真的不要裝了。
師兄如果想買珍品大可以上「徵收版」徵求,成日都有師兄放售。

如果要棕紅色細緻帶更明顯bakelite紋路,就選擇Tula,要深紅色帶黑就選擇Izhmash

究竟世界上還有神嗎?

引用:
原帖由 bennytsang16 於 17-3-2021 16:15 發表
AEG grip 因為要遷就摩打,所以形狀不同(上部會闊些)、從正面看會見到虛位,真的不要裝了。
師兄如果想買珍品大可以上「徵收版」徵求,成日都有師兄放售。
謝謝C兄的提議. 我E加都經常有留意二手放售版區.
希望有緣找到我心中理想的grip.

Hogue吖,舒服呀。
引用:
原帖由 kornhill401 於 18-3-2021 12:03 發表

究竟世界上還有神嗎?

引用:
原帖由 kornhill401 於 18-3-2021 12:03 發表

包橡膠既grip好用還好用,但食完橙或者柑橘類要洗手先好摸,否則成隻grip碎比你睇。

果皮裡面既芳烴係強力既橡膠分解劑。

發新話題