發新話題

[others] RWA Agent 2

引用:
原帖由 yukihiro2140 於 1-4-2021 14:08 發表
小弟終於狠下心腸入手左NHC SMOKE

https://1.bp.blogspot.com/-GK8T9 ... 2-D5A9CB751475.jpeg

htt ...
拍埋一齊睇覺得1好睇D

引用:
原帖由 Kwind 於 1-4-2021 23:42 發表

拍埋一齊睇覺得1好睇D
師兄睇你D片都對Compact size情有獨鍾

馬記教狂熱信徒

想知呢支性能如何?

引用:
原帖由 1012 於 2-4-2021 23:44 發表
想知呢支性能如何?
這枝的內件都係用鋼,耐用性應該OK,管膠我自己換左,總括黎講都不錯。

係隻匣如果要用馬記要做小小手腳。
馬記教狂熱信徒

引用:
原帖由 yukihiro2140 於 3-4-2021 10:57 發表

這枝的內件都係用鋼,耐用性應該OK,管膠我自己換左,總括黎講都不錯。

係隻匣如果要用馬記要做小小手腳。
主要係驚佢唔順/ jam啫
可唔可以爽清一夾?

引用:
原帖由 1012 於 4-4-2021 12:45 發表

主要係驚佢唔順/ jam啫
可唔可以爽清一夾?
咁就無問題
馬記教狂熱信徒

引用:
原帖由 yukihiro2140 於 2-4-2021 13:41 發表

師兄睇你D片都對Compact size情有獨鍾
  係呀...最鐘意COMPACT SIZE

平價版既warhawk都出左了。

如果唔係單排1911匣快扣會超快凍,整體幾好打,支鎗反應好順好快。

個hop up係兩點式,開細半,打0.2珠直接起飛,試下25珠先。

回覆 38# 的帖子

支嘢好似可以換hi capa下身

引用:
原帖由 gabau 於 17/8/2021 21:37 發表
支嘢好似可以換hi capa下身
對! 我去入手時候問問店員,佢即刻試俾我睇。真係得。
Matt's rock & roll

引用:
原帖由 RCOOH 於 17-8-2021 18:35 發表
平價版既warhawk都出左了。

如果唔係單排1911匣快扣會超快凍,整體幾好打,支鎗反應好順好快。

個hop up係兩點式,開細半,打0.2珠直接起飛,試下25珠先。
我想請教師兄
可唔可以換普通1911 Grips?
原裝跟果對真係頂唔順
感謝!
馬記教狂熱信徒

引用:
原帖由 yukihiro2140 於 17-8-2021 23:11 發表

我想請教師兄
可唔可以換普通1911 Grips?
原裝跟果對真係頂唔順
感謝!
同感,手濕果陣滑到飛起,所以琴日買鎗今日換grip。

係日月金倉買左對G10片,本來係想買咩pul對沙色的,不過相比之下G10又平又用過感覺好。

奈何支鎗個grip本身下段有個突位(普通1911係全平面),我對G10片又係實心平面,結果輕微拱起。要換的話換咩pul、準備戰士之類空心片會一步到位,否則就刨兩刨啦。

目前玩落既唔習慣之處就係乜都硬,回膛彈弓硬,擊鎚更硬,mag release硬過12成熟老牛肉。

正常黎講唔cock鎗就咁拉鎚扣雞係唔會響鎗的(撞針未縮到底,唔夠衝力),但呢支即響......因此,係就黎冇氣果陣會突然自己連發......

引用:
原帖由 RCOOH 於 17-8-2021 23:18 發表

同感,手濕果陣滑到飛起,所以琴日買鎗今日換grip。

係日月金倉買左對G10片,本來係想買咩pul對沙色的,不過相比之下G10又平又用過感覺好。

奈何支鎗個grip本身下段有個突位,我對G10 grip係全實 ...
感謝分享
你呢對g10 grip好正
馬記教狂熱信徒

最搞笑既係病病係fb專頁話very strong recoil,結果打起黎支鎗定到不得了。

口講我的很大,你要忍一下,結果係牙簽。

發新話題