發新話題

連住在附近居民,都唔知有呢座山.

連住在附近居民,都唔知有呢座山.

個名叫做'丫髻山'地點在朗屏.呢次行山,係我覺得最適合我呢D年紀人士,難度唔大,
但都要上山和落山.時間約兩個鐘多少少.上到山頂,都算看到漂亮的景觀.
只是起初上山時,兩旁和遠處,都有當地原住民先人的墳墓.數量都幾多下.我老婆對此感到不安.
因比我預計的時間早左完成行程.我老婆話不如去朗屏搵朋友食飯.
在食飯期間談起,佢地都話唔知道附近有呢個'丫髻山'.

引用:
原帖由 reniless 於 19-3-2021 14:46 發表
馬草壟
我對新界唔認識, 請教C兄係指圖中,邊個位置呢? 謝謝!

引用:
原帖由 reniless 於 19-3-2021 16:15 發表
張相係用維基百科的,你用金融平安中心對翻正個羅庚睇。
---
金融平安中心,相中最高最尖果座大樓。
圖片好正! 羅庚就無,試下用指南針睇睇先.

回5# 6# 7#

謝謝亞公給予有關知識! 當日見有約20多人玩搖控四驅JEEP.
車身沾上泥塵後,我覺得比新車時,還要好看.

引用:
原帖由 reniless 於 19-3-2021 14:46 發表
馬草壟
圖ge左邊,近天水圍.圖ge右邊,好似近南生圍多D

引用:
原帖由 gtoray 於 21-3-2021 18:13 發表
仲有另一個差唔多,叫 觀音山 響天恆過河行上去
謝謝亞公介紹一條,既有美景又難度唔高的行山路線.

引用:
原帖由 olw0978 於 17-11-2021 07:08 發表
CEEC。。。都說師兄是常客啦~~

阿女上個月在北京完成實習飛左返港,我繼續被困深圳,LP 又不想隔離 21天過來

唉,通關唔知幾時o既事。。。

Btw, 似乎有點跑題了,騎劫左樓主個 post, 下回去你個 post 繼續
唔緊要, 仲要多謝R C兄介紹上面的行山景點.
如有機會,必要上去走一轉.

昨日先去左金山郊野公園,行去城門水塘睇戰壕.

回39#

WOW!WOW!WOW! 乜攪成咁
口講..真係唔信,E+攪到好似呢度俾人封城咁.
咁即是多左一大班失業大軍.

發新話題