發新話題

[Marui] 馬記1911一體外管跌管暢順彈弓

真心估唔到VFC會諗到用呢個方法去解決問題。
但係佢枝Kimber又唔係咁搞。
引用:
原帖由 ~~方~~ 於 23-3-2021 15:53 發表

marui d 設計通病, 佢應該冇考慮過副廠出d barrel 咁硬咁重
gm 果條水平開槍既話, 的確會順暢d, 不過如果向下, 咁外管都會受slide 同地心吸力影響, 一係錯既是間升左上去, 即刻jam, 所以要長遠解決, 一定要有道 ...
究竟世界上還有神嗎?

引用:
原帖由 48191 於 23-3-2021 21:44 發表
真心估唔到VFC會諗到用呢個方法去解決問題。
但係佢枝Kimber又唔係咁搞。
vfc 1911 既做法都幾過癮

佢直接將slide 頂個位車到薄哂, 閉鎖都坑都取消左

咁blow back 果陣, 條外管係咩位置都好, 都唔影響到個順暢度, 因為外管點樣都唔會掂到slide 頂

至於條彈弓, 我諗係想拉實條外管, 等佢唔好條條fing,
同埋就係, 因為而家slide 後退唔會掂到外管, 所以模仿開鎖既動作(外管向後), 都係靠彈弓去做

我生得聰明得罪你咩!!!

引用:
原帖由 selvaria 於 23-3-2021 12:21 發表
我都係課金買條FIXED外管好了
我老婆成日同我講,俾錢攪得惦ge問題,就唔係問題.

我窮,所以玩吉打。
引用:
原帖由 kornhill401 於 24-3-2021 14:28 發表

我老婆成日同我講,俾錢攪得惦ge問題,就唔係問題.
究竟世界上還有神嗎?

引用:
原帖由 48191 於 24-3-2021 23:59 發表
我窮,所以玩吉打。
C兄呢句,同呢個多年前的樓宇廣告,有異曲同工之效.
..「窮人恩物」---一個位於荃灣西樂悠居的753呎單位標售410萬..

其實,係因為當年吉打真係做得差。連自己啲金身都可以同自己出嘅零件唔夾。
但自2015年尾直到而家忽然進步,原因真係一個謎。
引用:
原帖由 kornhill401 於 25-3-2021 11:49 發表

..「窮人恩物」---一個位於荃灣西樂悠居的753呎單位標售410萬..
究竟世界上還有神嗎?

Indi Home個窗台咁「突出」....
引用:
原帖由 kornhill401 於 25-3-2021 11:49 發表

究竟世界上還有神嗎?

引用:

依家應該好多人仆住去買

引用:
原帖由 selvaria 於 25-3-2021 12:17 發表

依家應該好多人仆住去買
即係E+多左好多窮人.

真心唔好住,尤其係有車階級。
橫龍街加灰窰角街係一個塞車Hot spot,嚴重起上嚟,一個鐘都未塞到入車場⋯⋯
引用:
原帖由 kornhill401 於 25-3-2021 12:26 發表

即係E+多左好多窮人.
究竟世界上還有神嗎?

引用:
原帖由 48191 於 25-3-2021 12:56 發表
真心唔好住,尤其係有車階級。
橫龍街加灰窰角街係一個塞車Hot spot,嚴重起上嚟,一個鐘都未塞到入車場⋯⋯
講起塞車就...好似試過在維園西行,要40分鐘先去到SOGO,
真係行去都快過坐車.

引用:
原帖由 kornhill401 於 26-3-2021 13:04 發表

講起塞車就...好似試過在維園西行,要40分鐘先去到SOGO,
真係行去都快過坐車.
究竟世界上還有神嗎?

引用:
原帖由 ~~方~~ 於 24-3-2021 12:12 發表

vfc 1911 既做法都幾過癮

佢直接將slide 頂個位車到薄哂, 閉鎖都坑都取消左

咁blow back 果陣, 條外管係咩位置都好, 都唔影響到個順暢度, 因為外管點樣都唔會掂到slide 頂

至於條彈弓, 我諗係想拉實條外 ...
卡外管呢家野....玩開1911既真係執到火滾

我早10年左右執D 1911 KIT都係咁執....磨走晒SLIDE頂D坑支槍就順了

當年D KIT真係卡到9彩...隻隻牌子都緊係要執下...反而間中一套半套吉打撞手神會有唔卡

要講順....當年D KIT最順都係傑電出0個幾套1911 KIT...真係完全唔卡管...又唔會刮CHAMBER

我0個時係特登買傑電套KIT就係為左要佢條外管

引用:
原帖由 ~~方~~ 於 21-3-2021 19:30 發表
馬記手槍改左金屬kit 之後, 相信大家都jam 過外管

救命用既槍如果打緊果陣, 條外管突然jam 左既話, 會變得非常無癮...

咁之前都有師兄教過, 係內外管之間加一條彈弓, 等有道力可以幫外管向後移

不過問題係, ...
我1911跌管仲係用緊舊方法...因為我係買2段式外管

不過其他一體外管槍...如GLOCK...HK45CT...0個D已經係用緊同師兄呢類方法整...不過我懶D...我係直接買VFC條跌管彈弓去改

引用:
原帖由 Kwind 於 30-3-2021 15:28 發表

卡外管呢家野....玩開1911既真係執到火滾

我早10年左右執D 1911 KIT都係咁執....磨走晒SLIDE頂D坑支槍就順了

當年D KIT真係卡到9彩...隻隻牌子都緊係要執下...反而間中一套半套吉打撞手神會有唔卡

要講 ...
傑電套kit 係我第一套買既1911 kit

整得都幾唔錯, 唔駛執都打到好, 而且跟既parts 都幾多下,

條外管鏡面一樣既拋光整得都好好

不過可惜佢d coating 麻麻, 甩到同vfc 果d 一樣
我生得聰明得罪你咩!!!

發新話題