17 12
發新話題

[VFC] VFC FAL 幾時出?

VFC FAL 幾時出?

有冇人知VFC FAL 幾時出?
課金硬呢枝

而家支, PSG賣得咁差 ..   我諗VFC 都要度下出唔出

PSG冇出鏡點買

引用:
原帖由 hendry9881 於 12-4-2021 12:29 發表
PSG冇出鏡點買
一來係呢個問題,  二來訂價太高.  睇唔到點解要賣貴過G3咁多.

FAL 如果同一訂價水平,  都係變倉底貨先入

VFC通常由公佈到推岀,起碼都要一、兩年,俾啲耐性...
究竟世界上還有神嗎?

個人覺得PSG太浮誇,加上無鏡,吸引力大減。
當初如果出 HK G3 SG-1,可能更受歡迎。

佢出呢款FAL,槍咀好似同以前STAR廠出的FAL aeg版唔同.

引用:
原帖由 kornhill401 於 12-4-2021 12:47 發表
佢出呢款FAL,槍咀好似同以前STAR廠出的FAL aeg版唔同.
Star/ares個枝好似係 L1A1 SLR
英寸FAL

引用:
原帖由 dogjumpjump 於 12-4-2021 12:32 發表

一來係呢個問題,  二來訂價太高.  睇唔到點解要賣貴過G3咁多.

FAL 如果同一訂價水平,  都係變倉底貨先入
所以為求迫真,連價格都像真

引用:
原帖由 bennytsang16 於 12-4-2021 12:39 發表
個人覺得PSG太浮誇,加上無鏡,吸引力大減。
當初如果出 HK G3 SG-1,可能更受歡迎。
如果一Set出配鏡連短匣
應該好賣好多
依家有啲四不像

引用:
原帖由 pmcoperator 於 12-4-2021 13:18 發表

Star/ares個枝好似係 L1A1 SLR
英寸FAL
原來如此, 謝謝C兄給予有關知識.

引用:
原帖由 pmcoperator 於 12-4-2021 13:20 發表

如果一Set出配鏡連短匣
應該好賣好多
依家有啲四不像
PSG-1 絕對是在下數一數二期望的款式
但在下忍了,沒入手...
原因都不外乎上面說那些...

長匣都勉強可以說真槍都會用長匣 ( 但一盒PSG-1 齊套是包長匣和短匣,即長匣可以用,但短匣需要有,用不用來下場是後話 ),
但那支鏡真是頭痕,要不買真品,要不MARUI,前者貴,後者膠...

而且定價幾乎是G3 2 倍... 如果他的定價跟G3 差不多,3千餘元,走鏡走短匣都可以接受,到時在下可能照入手補支MARUI 鏡,短匣的話如果沒原廠出就只買一隻後製加工匣算。
可是現在是六千。六千不是付不起,但個人覺得這樣的貨色配這個價格是稍微不值了。

原創小說:黑鷲

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

之前佢武哈條片好似講過話出年先出

引用:
原帖由 阿堅 於 12-4-2021 16:18 發表
之前佢武哈條片好似講過話出年先出
Moa 話今年秋季
先出貴價限定版
再出普通版

引用:
原帖由 goodsmile 於 12-4-2021 22:00 發表

Moa 話今年秋季
先出貴價限定版
再出普通版
貴價定普通版有咩唔同﹖
貴價多D鋼料﹖

17 12
發新話題