發新話題

龍珠 悟空 五月人形重塗

龍珠 悟空 五月人形重塗

由於我鍾意日本盔甲又,龍珠又係童年回憶
一見到就好like, 價錢仲好平 百零蚊
之後上網見到台灣有隻GK版靚到不得了
但價錢都係貴到不得了
於是的起心肝花左5,600蚊買油買工具重塗
無乜油模型經驗加上第一次用噴筆,玩左幾日先完成
效果我都幾滿意,獻醜喇

附件

14-4-2021 02:28

原裝樣

2 個讚好! TOP

面相帶邪氣
引用:
原帖由 gtoray 於 14-4-2021 02:28 發表
但價錢都係貴到不得了
無乜油模型經驗加上第一次用噴 ...
究竟世界上還有神嗎?

引用:
原帖由 gtoray 於 14-4-2021 02:28 發表
但價錢都係貴到不得了
無乜油模型經驗加上第一次用噴 ...
好靚嘅...!

呢個係我見過'悟空 '公仔,最正ge代表作.

好靚

平排對比

附件

14-4-2021 22:48

引用:
原帖由 gtoray 於 14-4-2021 22:48 發表
平排對比
上色後好看不少。

想問問金色繩子底下有黑色邊,是先填了黑色底色嗎?
原創小說:黑鷲

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

WOW!手術前,同手術後.件盔甲爭咁遠.

引用:
原帖由 Dave 於 15-4-2021 07:06 發表

上色後好看不少。

想問問金色繩子底下有黑色邊,是先填了黑色底色嗎?
先噴橙色底,再掃金色線,之後上深色漬洗液,最後抹走過多既漬洗液
圖中效果其實做得唔太好

引用:
原帖由 gtoray 於 16-4-2021 10:43 發表

先噴橙色底,再掃金色線,之後上深色漬洗液,最後抹走過多既漬洗液
圖中效果其實做得唔太好
明白,THANKS
原創小說:黑鷲

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

發新話題