發新話題

[VFC] DNA GBB

DNA GBB

想問有冇師兄知道邊度有DNA現貨可以睇 thanks!

請問樓主.是否收到消息,有新貨返嗎?
我都想去睇睇.

唔好話現貨,行慢兩步落街分分鐘都買唔到
除非捱貴貨
再加上紅朗聯手幾間大舖炒貴xm16E1吊高嚟賣
有display真係好快啲睇,唔係轉頭真係俾人買埋
Mk18mod香港直頭唔入貨

上兩個星期,先係bangxang,
一入門口左面display櫃頂,
見到DNx navy 18-1,好似要成1xxxx
引用:
原帖由 goodsmile 於 4-5-2021 12:57 發表
唔好話現貨,行慢兩步落街分分鐘都買唔到
除非捱貴貨
再加上紅朗聯手幾間大舖炒貴xm16E1吊高嚟賣
有display真係好快啲睇,唔係轉頭真係俾人買埋
Mk18mod, NAVY 18-1 香港直頭唔入貨

引用:
原帖由 rik-rok 於 4-5-2021 14:01 發表
上兩個星期,先係bangxang,
一入門口左面display櫃頂,
見到DNx navy 18-1,好似要成1xxxx

間廠出咗好似20定25支
唔夠幾日賣晒.佢得兩支,
就係唯獨呢支冇買
買咗mod0

有D唔明
唔係鍛身/沖壓字,
除下身laser------ NAVY 18-1,上身laser 1000***
同之前無字迷版mk18有咩分別??貴甘多

回覆 2# 的帖子

冇啦,純粹想入返坑買支懷舊野

回覆 4# 的帖子

XM177E2 9xxx too

引用:
原帖由 rik-rok 於 4-5-2021 16:08 發表
有D唔明
唔係鍛身/沖壓字,
除下身laser------ NAVY 18-1,上身laser 1000***
同之前無字迷版mk18有咩分別??貴甘多
● 下槍身左側原始M4A1 CARBINE鋼印處,雷射雕刻了刪除線。
● 下槍身左側刻印底部增加"NAVY 18-1"雷射刻印。

● 採用10.3"鋼製外管、鋼製FH556RC樣式防火帽。
● 鋁合金CNC銑削DD MK18 RIS II樣式護木,有刻印。
● 上下槍身皆為整塊6061 T6鋁合金材質CNC銑削加工成型,硬化陽極表面處理。
● 鋁合金CNC銑削M4A1樣式平頂上機匣,安裝鋼製防塵蓋及助進器。
● 鋁合金CNC銑削M4A1樣式下槍身,具獨立流水號。
● 如實呈現上槍身左側獨立"1000****"流水號刻印、下槍身左側刪除線及"NAVY 18-1"刻印。

引用:
原帖由 goodsmile 於 4-5-2021 19:49 發表

● 下槍身左側原始M4A1 CARBINE鋼印處,雷射雕刻了刪除線。
● 下槍身左側刻印底部增加"NAVY 18-1"雷射刻印。

● 採用10.3"鋼製外管、鋼製FH556RC樣式防火帽。
● 鋁合金CNC銑削DD MK18 RIS II樣式護木, ...
我會咁諗 如果仲買到鍛版vfc m4
買多枝mk18mod1黎砌 再搞返d marking可能仲抵

Dna個身應該係成件插鋁cnc出黎 見人地post過有位刀痕比較勁
鍛身就靚仔少少

引用:
原帖由 corporal9946 於 4-5-2021 16:56 發表
冇啦,純粹想入返坑買支懷舊野
昨晚在'砰砰 '網,見仲有XM177款,9千有找.

引用:
原帖由 kornhill401 於 5-5-2021 12:03 發表

昨晚在'砰砰 '網,見仲有XM177款,9千有找.
得把E2 $9600

查實一萬蚊買支靚仔又話珍品級數傢俬嘅xm16e1
我都會買佢賬
但係萬一蚊買一支18mod1就真係諗諗先
畢竟我以前鍛m4先5000幾,再買多支普通版18mod1
加埋加埋都係$8000,已經夠料砌一支鍛mod1
轉頭vfc2021出鍛mod1咁咪交咗智商稅?
—————————————————————
題外話:攞返支鍛m4同其他DNA個身對比過
發現個槍身質感真係好似,懷疑都唔知係咪Dna 係vfc二級代工廠
不停咁樣出所謂嘅限定款屈錢

引用:
原帖由 goodsmile 於 5-5-2021 12:31 發表
查實一萬蚊買支靚仔又話珍品級數傢俬嘅xm16e1
我都會買佢賬
但係萬一蚊買一支18mod1就真係諗諗先
畢竟我以前鍛m4先5000幾,再買多支普通版18mod1
加埋加埋都係$8000,已經夠料砌一支鍛mod1
轉頭vfc2021出鍛 ...
Dna16e1唔似係真傢俬,啲mod0 mod1重想像似V記電槍過件添.
之前毒蛇賣過枝16就真傢俬.

引用:
原帖由 0050100 於 5-5-2021 12:42 發表

Dna16e1唔似係真傢俬,啲mod0 mod1重想像似V記電槍過件添.
之前毒蛇賣過枝16就真傢俬.
之前睇佢個介紹話係(珍品級數)炸
全新又係珍品50年前嘅古董去邊度搵
但係美國仲有好多槍廠出返復古m16
台灣代工膠件亦都不足為奇
———————————————————————
放心mod0原裝嗰條骨已經經本人確實驗證為vfc sr16嗰條ris
而且俾我換咗條真嘅上去,條原裝已經順手比我掉埋入垃圾桶
如果唔係成堆珍品mod0件放咗喺度成10幾年,
都唔會買返支槍返嚟切晒啲真嘢上去
———————————————————————
題外話:毒蛇敗絮其中就係個sight
當年成支噴灰晒,仲特登搵K arms買咗套珍品sight返嚟
竟然唔啱裝,心都淡埋,成支槍平放返出去

發新話題