發新話題

趣事一則分享 ~~~~

趣事一則分享 ~~~~

相信~飛機友~各位師兄年中點都遇過架唔算什麼新奇事....

小弟今日遇到呢位~"CGF某會員"~就奇左小小....琴晚至交收左支 WA SV HI-CAP .一槍兩匣即場驗/試完槍后完成交收...

頭先19:30打黎以為佢咁快攪壞果類啦....點知係(叫)我DEL左WA個post禾  ( 理由係我賣俾佢900太平佢賣唔番出去禾~!! )

當時係電話度小弟唔爆粗都覺得自已好修養~~~

原來賣得平都係罪過黎既咩~~??
MAGNUM

整壞左又唔整好佢,本來就應該當零件賣,佢重想貴賣本身邏輯就有問題,又或者佢一開始買回來目的就是要(炒)貴賣。

師兄賣得平當然不是罪,但在他的角度,你阻佢發達對他來說就明顯有罪啦。。。

引用:
原帖由 MAGNUM0079 於 22-5-2021 22:25 發表

小弟今日遇到呢位~"CGF某會員"~就奇左小小....琴晚至交收左支 WA SV HI-CAP .一槍兩匣即場驗/試完槍后完成交收...

頭先19:30打黎以為佢咁快攪壞果類啦. ...
改「賣WA SV HI CAP」99 新 $300 - 已售」
原創小說:黑鷲

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

真係乜野怪人都有, 想當年,小弟收了某D C兄,我認為係超平價放售的玩具,
那些仲係正常無問題的玩具.
事後我都致電俾佢地,感謝佢地以超平價出讓.

引用:
原帖由 olw0978 於 23-5-2021 07:28 發表
整壞左又唔整好佢,本來就應該當零件賣,佢重想貴賣本身邏輯就有問題,又或者佢一開始買回來目的就是要(炒)貴賣。

師兄賣得平當然不是罪,但在他的角度,你阻佢發達對他來說就明顯有罪啦。。。
我一向唔反感倒爺,睇過某些易手交易論壇,好多活躍賣家都係交易完成就馬上刪除交易價錢,新舊帖都係一樣完成交易後就睇唔到價錢,如果冇一直注視就無法捕捉賣家底價。

話時話啦!當鋪呢行,算唔算'倒爺 '呢?

當鋪古時叫長生庫,開宗明義放貴利。

引用:
原帖由 reniless 於 25-5-2021 18:02 發表
當鋪古時叫長生庫,開宗明義放貴利。
謝謝C兄給予有關知識.

引用:
原帖由 MAGNUM0079 於 22-5-2021 22:25 發表

頭先19:30打黎以為佢咁快攪壞果類啦. ...
呢D睬佢都戇州啦

發新話題