發新話題

[VFC] MP7

引用:
原帖由 七點六二 於 25-6-2021 13:52 發表

GBB 果支,下星期買,砌好就放上睇…
暫時進到…

附件

26-6-2021 17:26

26-6-2021 17:26

今日入手……

附件

1-7-2021 18:55

引用:
原帖由 Dave 於 24-6-2021 15:03 發表
VFC MP7 GBB 係一支好槍黎,外觀正比例正確細節到位。

其他唔好問。
多謝Dave 兄,在下都係收藏用,因為1:1 尺寸好吸引,如果落場就買馬記個支了…

引用:
原帖由 七點六二 於 1-7-2021 18:55 發表
今日入手……
樓主C兄又有新玩具.
想不到支玩具槍,裝齊咁多架生;都咁靚仔.

引用:
原帖由 七點六二 於 1-7-2021 18:55 發表
今日入手……
classic outfit

引用:
原帖由 kornhill401 於 2-7-2021 11:15 發表

樓主C兄又有新玩具.
想不到支玩具槍,裝齊咁多架生;都咁靚仔.
在下都係抄網上這支槍的圖片去砌回來的!謝謝欣賞!

附件

2-7-2021 12:24

引用:
原帖由 里安 於 2-7-2021 12:09 發表

classic outfit
多謝師兄!

引用:
原帖由 七點六二 於 2-7-2021 11:08 發表

多謝Dave 兄,在下都係收藏用,因為1:1 尺寸好吸引,如果落場就買馬記個支了…
馬記個支唔建議,打得耐尾部部好易爆,我自己都爆過兩支
VFC個支之前Dave兄有講過改善方案,我手上20年買,隻飛機已經唔似之前講到咁啜手,反而之前另一師兄有講過剪recoil spring以及換飛鏢更有幫助

利申我自己已剪短約9格回膛彈弓、打磨少少bolt軌加軌道、更換unicorn hopup膠、以為更換Ratech NPAS降火 (可以用原裝飛鏢自己改做NPAS又得)

引用:
原帖由 BFG001 於 2-7-2021 16:06 發表

VFC個支之前Dave兄有講過改善方案,我手上20年買,隻飛機已經唔似之前講到咁啜手,反而之前另一師兄有講過剪recoil spring以及換飛鏢更有幫助

利申我 ...
我都唔識維修,好多時都係出去比人整…

引用:
原帖由 七點六二 於 2-7-2021 16:38 發表

我都唔識維修,好多時都係出去比人整…
呢樣真,V仔MP7難拆過馬記得多,換hopup膠都好唔方便

引用:
原帖由 BFG001 於 3-7-2021 21:53 發表

呢樣真,V仔MP7難拆過馬記得多,換hopup膠都好唔方便
拆唔難既, 每件parts 都係自己個坑度, 唯一要留意係trigger 彈弓會彈走, 同埋parts 分清左右
我生得聰明得罪你咩!!!

買多三隻匣返黎…

附件

5-7-2021 15:12

引用:
原帖由 ~~方~~ 於 3-7-2021 22:06 發表

拆唔難既, 每件parts 都係自己個坑度, 唯一要留意係trigger 彈弓會彈走, 同埋parts 分清左右
V記要花時間同埋唔同急得,反而拆馬記換膠管我覺得易得多

引用:
原帖由 BFG001 於 2-7-2021 16:06 發表

利申我 ...
補充:Ratech NPAS火力始終唔穩定,最近換Ravenchist MP7金飛鏢反而更適合而家香港天氣打室內,配合之前setting室溫28'c環境下,打單飛可以打到210飛同清夾,留待之後再試冬天下環境

附件

7-7-2021 01:52

X!新買支MP7仲話係V2,開鎗自己跌彈匣。

個blowback係好勁,懷疑mag release條彈弓唔夠力(真係太軟啦),支鎗一響就衝郁左導致跌匣。

發新話題