發新話題

Marui AKM優化

本主題由 jacko 於 4-8-2023 13:52 分割
WOW!高手. 期待樓主分享完工後的成果.

引用:
原帖由 0050100 於 22-7-2021 21:03 發表
順利拼合,功能全齊,dry fire亦測試可以,上蛋組與hop up組須有待微調.
堅..! 我相信最難部份,係如何將A廠的匣,配合在B廠的槍身上.

引用:
原帖由 051039 於 26-7-2021 08:26 發表
師兄西利
我覺得樓主何止西利, 簡直係不惜成本金錢,因RS D野都唔平.
如果連人工計埋,咁改法.支玩具槍已經超一過萬元有多.

回32#

我最佩服係日本有個槍友,將支P90,改左做模型CAP槍尼玩.
當年(約15年前)P90只有AEG版本.咁都俾佢做到.就...

引用:
原帖由 0050100 於 30-7-2021 11:40 發表
更新一下外觀及更換回膛彈弓,廣東道土炮m9 x1,初自試調約+50%感覺有點過猛的後座力,最終調至約+30%收貨.這感受就是12kg氣下AK的基本!
有機會再測試一下全行程.
樓主有隻電木grip尼配AK,的確係靚仔好多.

引用:
原帖由 0050100 於 31-7-2021 14:23 發表

Grip係馬記原廠,暫用.未整起木製仿的,五六沖用木會夾D,只換了選擇鈕片
咁...馬記呢隻grip,就值得一讚!

引用:
原帖由 0050100 於 8-8-2021 15:21 發表
補完木手柄^^ ,材料亦只是一般夾板料,因用回原有電槍摩打柄的金属外框,而一般手柄較摩打柄窄身,所以新造柄較多一小級修飾.
這次改造馬記AKM自覺也非常满意.多謝收看!
多謝樓主,無私的分享才真. 我覺得AK47S,
配襯木grip,有原汁原味的感覺.

引用:
原帖由 0050100 於 23-8-2021 17:30 發表
以前真係唔覺枝大陸仔AEG咁靚,只情意結下而買.自换左個膽之後日對夜對其他圖片短片,D細位出曬,真係無懈可擊!
我覺得AK類的槍械,每一款式.都有佢ge觀賞價值係度.

WOW! '大輝哥 'hi乜野呀?仲諗住疫情過後,
搵佢帶小弟去泰國玩下真槍tim.

發新話題