發新話題

Marui AKM優化

本主題由 jacko 於 4-8-2023 13:52 分割
引用:
原帖由 NCP013 於 15-8-2021 00:48 發表
退到這麼後,都沒有邊間 GBB AK, 甚至改裝套件做到
對於氣動黎講,要咁重既bolt退咁遠,又食氣又慢……

GHK果支半程已經有少少老鼠拉龜……

RIW有講可以上,但要巨執咁囉。

匠神已經開發緊比馬老K用既件,SLR都好似就出全個身連前骨,如果現有件咁簡單用得,佢地仲唔係除褲放屁?

引用:
原帖由 48191 於 13-9-2021 11:46 發表
如果我冇記錯,真係有人改咗可以用Magpul件。
但係都係等真刻鋼身先再算。
RIW咪改左Magpul膠托同grip囉,據聞個托執到hihi,麵輸上面既成品同個身有少少段差,gap稍為唔平均。不過執得上去已經係創舉。

Grip就簡單,反正係萬能key。BTW,AK grip真係唔適應,從原裝到椰樹到MFT到Magpul,手感一係似拎條木方,一係就似地拖棍,冇AR果種方得黎帶圓潤既自然手感。

引用:
原帖由 0050100 於 13-9-2021 12:32 發表

我都有追下RIW  FB,但佢都係只換到尾托,都冇話過兩牌子執到可bolt跟匣換互用.
尾托同前骨可以大執後上,bolt同匣唔使諗啦,系統完全唔同,iOS唔通有得裝Google Play咩。

引用:
原帖由 48191 於 13-9-2021 12:50 發表
珍Grip可直上?
水管有片,馬老K可以換PTS grip。不過珍品跟果口勁厚螺絲唔知岩唔岩,GHK就肯定得,琴晚先換完。

結構完全兩回事,馬老K行番M4個trigger box形式,彈匣井後面細半比個盒頂住,所以馬老K彈匣後面同樣切走一忽,而豬HK冇盒,彈匣井得條撞針同無彈停雞片突出黎,彈匣無切原隻上。

又,馬老K無彈停雞結構係前面,彈匣擋片升起,頂起hop座個鎗機頂針,等個煲輕微OOB唔開火。豬HK係後面,彈匣擋片升起會頂起塊停雞片,然後停雞片會硬插落個鎚底部,卡死個鎚。

豬HK匣裝得上馬記至講啦。

勞工手套加封箱膠紙,正啊喂

發新話題