23 12
發新話題

[VFC] 1911 換雙邊safety

不過,回到主題,如果樓主真係要,吉打都有出鋼雙邊,照計係最平(但馬記spec)。

BTW,記得係1911既款,Hi Capa款係唔通的。1911條slide右邊冇坑。

1911裝燈,好多時都要造Kydex Holster先放得落而有Fit位。
引用:
原帖由 RCOOH 於 12-9-2021 11:24 發表

其實係一唔小心買太多燈,多條骨多個位擺,費時四圍塞。
究竟世界上還有神嗎?

仲有,裝雙邊 safety,記得 sear pin、hammer pin 要裝「平頭、無凸出」 pin,否則會頂著。

而家只有吉打出齊成套Pin,尚欠金屬下身Slide座,如果出埋,散砌1911不是夢。
引用:
原帖由 bennytsang16 於 12-9-2021 13:30 發表
仲有,裝雙邊 safety,記得 sear pin、hammer pin 要裝「平頭、無凸出」 pin,否則會頂著。

究竟世界上還有神嗎?

引用:
原帖由 RCOOH 於 12-9-2021 11:29 發表
不過,回到主題,如果樓主真係要,吉打都有出鋼雙邊,照計係最平(但馬記spec)。

BTW,記得係1911既款,Hi Capa款係唔通的。1911條slide右邊冇坑。
師兄,我試過換馬記 hi capa, army r32 同 angry gun 1911 safety 上去,但全部條pin 都粗過 Kimber grip safety 個洞… 最後直接轉用右手了

同埋我發現市面上最平1911 兩邊safety 係army r27 的散件,老虎有賣

引用:
原帖由 RCOOH 於 11-9-2021 20:52 發表

使鬼。

我夠係左手囉,支warhawk都唔知用得幾順手。
想請問師兄點開關safety ? 定係直接ignore?

引用:
原帖由 Glock4682 於 12-9-2021 15:33 發表

想請問師兄點開關safety ? 定係直接ignore?
食指解決一切問題。

https://imgur.com/a/0IO1ZJd
引用:
原帖由 RCOOH 於 12-9-2021 15:41 發表

食指解決一切問題。
究竟世界上還有神嗎?

23 12
發新話題