發新話題

[others] RWA Warhawk

VFC本身就係搵代工廠生產,何來接單生產能力?
引用:
原帖由 gabau 於 9-9-2021 06:43 發表
純靠估,我估vfc
究竟世界上還有神嗎?

回覆 31# 的帖子

宜家先知v記都係搵人代工,多謝師兄賜教。

小弟才疏學淺,只知亞洲區,由R&D到生產玩具能夠一條龍,只有Bandai。
Tokyo Marui都要搵代工廠生產金屬零件。
偉益(WE)和KWA(凱奕)處境又有少少不同。

究竟世界上還有神嗎?

近年所謂VFC 造的手槍, 除了GLOCK ##之外, 其他FNX9 / 45 , USP, KIMBER, M17/18 都有一個特色, 就係外管CHAMBER 位前方, 不知是否為了避免卡滑架, 都係"縮底了起滑架下面, 沒有升上鎖好EJECT POT

引用:
原帖由 NCP013 於 9-9-2021 16:05 發表
近年所謂VFC 造的手槍, 除了GLOCK ##之外, 其他FNX9 / 45 , USP, KIMBER, M17/18 都有一個特色, 就係外管CHAMBER 位前方, 不知是否為了避免卡滑架, 都係"縮底了起滑架下面, 沒有升上鎖好EJECT POT
因為都加裝了跌管彈弓嗎?
馬記教狂熱信徒

我建議你睇睇Kimber條Slide入面磨多咗一刀,好明顯根本就係跌管跌得唔順,整多刀補救。
引用:
原帖由 NCP013 於 9-9-2021 16:05 發表
究竟世界上還有神嗎?

應該唔太肉酸啩

究竟世界上還有神嗎?

係爭對grips
馬記教狂熱信徒

爭條野同Grip。
換PDI 6.01內管配Unicorn 70度膠。
改短Trigger行程,改善Hammer彈手指,執順Slide行程。
對NH Grip月尾先番到。
另外漆面易花。
ps 你對NH G10 Grip其實幾好睇,可惜冇Logo。
引用:
原帖由 yukihiro2140 於 9-9-2021 18:49 發表
係爭對grips
究竟世界上還有神嗎?

回覆 1# 的帖子

PM左樓主想問改件資料  

驗收:

改短Trigger行程
改善彈匣漏氣問題
平價(Budget) M1911 Clone之選。

究竟世界上還有神嗎?

引用:
原帖由 48191 於 11-9-2021 21:03 發表
驗收:

https://i.imgur.com/jU9ykzQ ...
正,最好玩係每個人改都唔同,師兄呢枝好有特色
馬記教狂熱信徒

枝外管先難搵……
BTW,小心RWA匣漏汽。
引用:
原帖由 yukihiro2140 於 11-9-2021 21:28 發表

正,最好玩係每個人改都唔同,師兄呢枝好有特色
究竟世界上還有神嗎?

Del

究竟世界上還有神嗎?

引用:
原帖由 48191 於 11-9-2021 21:36 發表
枝外管先難搵……
BTW,小心RWA匣漏汽。
我係病病買,跟鎗果隻正是漏氣也。

發新話題