18 12
發新話題

換咗鋼Slide冇 bolt lock 問題

換咗鋼Slide冇 bolt lock 問題

marui 18c換咗鋼Slide,用緊Slide自帶嗰條彈弓,用原裝彈匣topgas冇 bolt lock.究竟係咩問題?定係有啲咩需要換?

師兄有冇試過換番條原裝彈弓入去試試Lock唔Lock到Slide?
如果Recoil Spring過硬,有機會令到回膛不完全,即係成個Recoil行程行唔晒。
引用:
原帖由 skybbstar 於 12-9-2021 00:54 發表
marui 18c換咗鋼Slide,用緊Slide自帶嗰條彈弓,用原裝彈匣topgas冇 bolt lock.究竟係咩問題?定係有啲咩需要換?
究竟世界上還有神嗎?

試過換返原裝都係咁

唯有等其他師兄出手。
引用:
原帖由 skybbstar 於 12-9-2021 16:38 發表
試過換返原裝都係咁
究竟世界上還有神嗎?

就咁空匣拉滑架可唔可以lock?慢拉可以既話,快拉快放再試?如果手拉可以開鎗唔得,怕係隻匣出氣量唔夠力blow起條鋼架。

另外,RIW個麵輸專頁有提過一個案例,就係較力芯較錯左,向前果份氣太多,以致blowback弱雞冇煲lock,同理,馬記原裝飛鏢同鎚力會唔會唔支援太重既滑架?(18C隻飛機仲要細1/3)

空匣拉可以冇問題

.

[[i] 本帖最後由 skybbstar 於 12-9-2021 20:14 編輯 [/i]]

回覆 5# 的帖子

而家用緊海神紅色飛鏢,換咗GunsModify hammer

佢有提過換番原裝彈弓都Lock唔到,好奇怪。
引用:
原帖由 RCOOH 於 12-9-2021 16:59 發表
就咁空匣拉滑架可唔可以lock?慢拉可以既話,快拉快放再試?如果手拉可以開鎗唔得,怕係隻匣出氣量唔夠力blow起條鋼架。

另外,RIW個麵輸專頁有提過一個案例,就係較力芯較錯左,向前果份氣太多,以致blowback ...
究竟世界上還有神嗎?

啱啱原來換錯而家換返原裝可以lock到但係連發回膛好慢

你枝係馬記,舊系統飛機尺寸細,推Steel Slide都係好一般。
可能要換飛機同飛鏢。
引用:
原帖由 skybbstar 於 12-9-2021 20:14 發表
啱啱原來換錯而家換返原裝可以lock到但係連發回膛好慢
究竟世界上還有神嗎?

引用:
原帖由 48191 於 12-9-2021 20:20 發表
你枝係馬記,舊系統飛機尺寸細,推Steel Slide都係好一般。
可能要磨飛鏢。
鋼架一定係要用硬彈弓,去時免得衝爆hop up座同中身,而回時太慢。

就算係鋁架,唔換彈弓打起黎都係拖泥帶水。鋼架冇記錯條彈弓係200%左右,用原裝彈弓細氣缸打鋼架,應該「立」到令人髮指。

Marui Glock 18C改起來,真係差唔多散砌一枝反而仲好。
要推鋼Slide,鋼Hammer座、鋼Hammer Unit、鋼下身軋、200%Hammer彈弓、高流量飛鏢、Hop up座,全部都要換。
所以樓主今次有排改。
事實上,我真係未見過有人砌鋼Slide Glock 18C而又打得順。
引用:
原帖由 RCOOH 於 12-9-2021 20:39 發表

鋼架一定係要用硬彈弓,去時免得衝爆hop up座同中身,而回時太慢。

就算係鋁架,唔換彈弓打起黎都係拖泥帶水。鋼架冇記錯條彈弓係200%左右,用原裝彈弓細氣缸打鋼架,應該「立」到令人髮指。
究竟世界上還有神嗎?

咁邊度有得執順把槍?

.

18 12
發新話題