16 12
發新話題

Marui g17 變左拉一打一

Marui g17 變左拉一打一

馬記G17 gen3
變左拉一打一 或者重新裝匣 先可以扣雞一下
之前壞過,換左trigger bar
請問各位,邊個位有問題?

有片
https://drive.google.com/file/d/166qZ0CBPl8bk_y04_UACcgfow_r0Wbx8/view?usp=drivesdk

拆飛機座, 睇睇拍頭, 飛鏢, 飛機有冇損壞
我生得聰明得罪你咩!!!

有冇睇過飛機彈弓係咪炒咗?
引用:
原帖由 legolaswai 於 22-9-2021 15:20 發表
馬記G17 gen3
變左拉一打一 或者重新裝匣 先可以扣雞一下
之前壞過,換左trigger bar
請問各位,邊個位有問題?

有片
https://drive.google.com/file/d/ ... 8/view?usp=drivesdk
究竟世界上還有神嗎?

圖1

圖2

圖3

麻煩各位師兄睇下個飛機組

唔似關飛機事
引用:
原帖由 legolaswai 於 22-9-2021 22:12 發表
圖1

圖2

圖3

究竟世界上還有神嗎?

引用:
原帖由 legolaswai 於 22-9-2021 22:12 發表
圖1

圖2

圖3

試試輕輕力拗下隻飛機, 睇睇飛鏢螺絲位附近有冇裂痕

另外想問
圖3 條slide 係鋼定鋁?

hammer spring 有冇換過?

引用:
原帖由 ~~方~~ 於 22-9-2021 23:12 發表

試試輕輕力拗下隻飛機, 睇睇飛鏢螺絲位附近有冇裂痕

另外想問
圖3 條slide 係鋼定鋁?

hammer spring 有冇換過?
屈過,禁過,冇裂痕

slide是吉打 不知是鋼定鋁,磁石吸附唔到,75g重,我估是鋁

hammer spring是原裝的,但跟呢段youtube片屈過hammer spring的角度

youtube片

引用:
原帖由 legolaswai 於 22-9-2021 23:41 發表

屈過,禁過,冇裂痕

slide是吉打 不知是鋼定鋁,磁石吸附唔到,75g重,我估是鋁

hammer spring是原裝的,但跟呢段youtube片屈過hammer spring的角度

youtube片

我想問下,
係咪開左第一槍之後, trigger 係可以照禁落去(禁到平時釋放sear 個位), 但係就冇任何反應?

引用:
原帖由 ~~方~~ 於 23-9-2021 00:05 發表

我想問下,
係咪開左第一槍之後, trigger 係可以照禁落去(禁到平時釋放sear 個位), 但係就冇任何反應?
開完第一槍後,扳機依然可禁落去,但冇反應
要cock槍或重新裝匣先可再擊發

引用:
原帖由 legolaswai 於 23-9-2021 00:21 發表

開完第一槍後,扳機依然可禁落去,但冇反應
要cock槍或重新裝匣先可再擊發
如果trigger 係可以去到釋放司牙既行程,但又冇後應既話

我諗你trigger bar reset 既過程出左問題

佢應該第一下係正常位置,掂到司牙,但滑架blowback, 飛機座壓左trigger bar 落去之後, trigger bar 卡左係下面個位上唔番去,所以冇論點禁都冇反應,因為佢掂唔到司牙

可以試下壓住trigger bar, 睇下佢係彈番最前位置果陣,會唔會卡到撞鎚個座

引用:
原帖由 ~~方~~ 於 23-9-2021 00:39 發表

如果trigger 係可以去到釋放司牙既行程,但又冇後應既話

我諗你trigger bar reset 既過程出左問題

佢應該第一下係正常位置,掂到司牙,但滑洵動\掂唔到司牙

可以試下壓住trigger bar, 睇下佢係彈番最前位 ...
多謝師兄咁夜仲幫我諗壞邊度
係唔係咁試,好似冇卡到野
片2

呢條是we trigger bar
marui原裝果條有小小變形,換左

WE!?
引用:
原帖由 legolaswai 於 23-9-2021 01:10 發表

多謝師兄咁夜仲幫我諗壞邊度
係唔係咁試,好似冇卡到野
片2

呢條是we trigger bar
marui原裝果條有小小變形,換左
究竟世界上還有神嗎?

引用:
原帖由 48191 於 23-9-2021 11:26 發表
WE!?
係呀,唔一樣架?

其實….唔好以為大家Spec一樣….
無數人都中過招。
最經典係某店,某客人交一枝KJ Glock 17上去改,但所有改件卻係For Marui,結果改出來卡膛,客人大吵大鬧,又唱衰某店…
但睇完Spec,我真係一笑置之。
引用:
原帖由 legolaswai 於 23-9-2021 12:13 發表

係呀,唔一樣架?
究竟世界上還有神嗎?

好,咁我去買過trigger bar
有冇邊隻牌子fit啲,唔該師兄

16 12
發新話題