發新話題

[GHK] 有冇師兄會買氣槍測速機

有冇師兄會買氣槍測速機

有冇師兄會買氣槍焦耳測速機

引用:
原帖由 tobe8888 於 26-9-2021 09:13 發表
有冇師兄會買氣槍焦耳測速機
幾舊水內,應該買個安心啲。
舉個例子,我第一水買咗553,一check威力去到1.7幾、真係有啲驚、好彩之後d貨係1.5j以下,即刻買個飛機換咗佢,掉埋舊嗰個去堆填區安心晒。

買左

開頭用氣水罐試, 但個力都係估估下, 而家有數據, 我將同一支長火可以整2 個力既setting, 咁outdoor 又得, cqb 又得

而且測速機會試好肉眼唔覺既野, e.g 我有支gbb, 佢每飛力水都可以相差0.3j...
我生得聰明得罪你咩!!!

我唔打game, 唔識裝拆玩具槍, 所以無呢個須要.

原裝槍多數 ( 注意是多數,有些可調力的GBB 加TOPGAS 加天熱曬太陽不敢包 ) 是合法的,也不用怕超,但許多時JOIN 別人WARGAME 時也有火力限制,
有時是要為這些作準備。
如果自己懂修槍更加是必定要買,其一當然是不能改到超火不合法,二來要測試看其穩定性,改到一槍高一槍低火力當然不收貨,
其三是有準確數據才知自己是改好了支槍還是改衰了,例如塞M120 彈弓但火力得0.5J ,雖然是打得出彈,但肯定是有地方出問題了。
以前的測速機很多時又貴又難測,好像X3200 初版那句「TOUT」出現率真是高到離譜,打十槍可以測出2, 3 槍,後期改進了才可靠。
現在很多測速機都平靚正又耐用,值得買一個傍身。

原創小說:黑鷲

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

我都諗住買個....新入坑無耐..!!  請問一下...邊隻平靚正!? Xcortech X3200 MK3 OK唔OK?

引用:
原帖由 Kane123456 於 26-9-2021 15:13 發表
我都諗住買個....新入坑無耐..!!  請問一下...邊隻平靚正!? Xcortech X3200 MK3 OK唔OK?
不錯的選擇
原創小說:黑鷲

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

回覆 7# 的帖子

THX...師兄

發新話題