發新話題

[GHK] 冒著風險的創新 - GLOCK 17 GEN 3 無擊鎚式 GBB 手槍

其實如果pre-travel段落再硬D會更好,目前狀況係PT正常但BP奇重,一個皮太軟既五仁月餅,手指好難做到平均出力、線性加力,一係全程用超大既力扣,一係扣到BP突然加力,結果就係射飛機,稍為吊雞更加會卡住唔上唔落。

我有刻意用食指吊金象米或拖行李箱練指力,都覺得難頂......

引用:
原帖由 Dave 於 28-9-2021 09:13 發表

如果要第一段都硬些, 可以改一下撞針頂的頭尾有圈的彈弓。
至於扣雞力, 原裝入匣入氣的扳機尾段真是硬到反人類, 但修改後, 有氣時擊發跟空擊時的扳機力度改到相同了,雖然都不算輕但合理了不少。
原裝最大問題係入氣入匣後連BP位置同手感都變左,從空鎗既啪啪啪打大掣變成柯唔出。

衰在冇地方放片。

用華為mate30pro超慢鏡可以睇到以氣動而言幾誇既場面。

裝左鎗燈的話,條師奶衝到底時成個前段會變形,連鎗燈一齊條條fing,甚至我支燈刻意唔夾太實,fing之餘仲前後滑。

引用:
原帖由 Maxman2 於 4-10-2021 20:37 發表
好難去release 個slide stopper
已換guarder(GD-GLK-155A-BK)
唔覺,但我果支係已經偶然冇slide lock

其實言過其實啦。

唔係GHK trigger有幾神奇,係馬記玩具trigger容許人錯手勢而唔太會炒飛機,用五毛訓練大法練耐左,乜鎗都一樣,甚至仲覺得SWITCH17 blowback既穿透力仲不如EXA或者馬記FNX45。

BTW,學師兄買左個吉打magwell,靚哂。

引用:
原帖由 48191 於 12-10-2022 18:55 發表
雞硬係GHK G17最大的問題。
其次係Hop Up Dial走位。
冇計,勁到dust cover都會瞬間變彎既blowback,配最雞既hop up結構,想唔亂轉都難。

發新話題