發新話題

[VFC] VFC SR 25 GBB

鍛槍停產晒Sosad 明明大件夾抵食
計返條數鍛Sr25平過m110

搵下二手 間唔時都有師兄平放神

引用:
原帖由 jn_jona 於 4-11-2021 22:09 發表

當年鍛m4我都想買

Miss左

引用:
原帖由 里安 於 4-11-2021 22:33 發表

當年鍛m4我都想買

Miss左
咪係, 果陣邊估到佢得出一水
我生得聰明得罪你咩!!!

傳聞話訂單少唔出
想佢出個鍛既白身 想拎去壓字

有幸收左枝fsp 想要多枝M4a1 Ris ii改mk18mod1

引用:
原帖由 jn_jona 於 4-11-2021 22:09 發表

啱見到有2手近全新sr25,我都有興趣
但手上仲有2支ar拖左好耐未完成,我估手快有手慢..

引用:
原帖由 gainax 於 6-11-2021 09:53 發表

啱見到有2手近全新sr25,我都有興趣
但手上仲有2支ar拖左好耐未完成,我估手快有手慢..
2 手全新難得呀

又鍛身, 又cnc 鋁bolt, 火控係磁石吸到物質

我幾欣賞vfc mk11 鎖實barrel 既設計, 佢係扭到少少緊果陣, 再係槍身gas tube 位扭粒螺絲入去鎖死

解決左wa system barrel nut 扭太實, hopup 座會跟住扭既問題

偽free float 管既設計都幾好, rail 同barrel 之間有塊膠片去定住...唔正面望真係以為vfc 有咩黑科技

我屋企都有支mk11, 不過落一次落場後就打消左落場既念頭, 只係平時係屋企摸下佢

引用:
原帖由 ~~方~~ 於 6-11-2021 18:49 發表

2 手全新難得呀

我幾欣賞vfc mk11 鎖實barrel 既設計, 佢係扭到少少緊果陣, 再係槍身gas tube 位扭粒螺絲入去鎖死

解決左wa system barrel nut 扭太實,  ...
放4千幾好似仲包鏡,差少少忍唔住手,唔理好唔好打,過手癮同草槍款一流
二手間中有好野手慢就

引用:
原帖由 ~~方~~ 於 6-11-2021 18:49 發表

2 手全新難得呀

解決左wa system barrel nut 扭太實,  ...
唔再落場因為太重太大枝定咩原因?

引用:
原帖由 gainax 於 6-11-2021 21:20 發表

放4千幾好似仲包鏡,差少少忍唔住手,唔理好唔好打,過手癮同草槍款一流
二手間中有好野手慢就
yup, 仲要絕版槍黎講, mk11 mod 0 唔駛好似kriss 咁食炒價

引用:
原帖由 jn_jona 於 7-11-2021 08:08 發表

唔再落場因為太重太大枝定咩原因?
重, 平時係屋企玩覺得自己可以駕馭到

但落到場就係另一樣野

真係會手軟的

引用:
原帖由 ~~方~~ 於 7-11-2021 09:08 發表

但落到場就係另一樣野

真係會手軟的
我枝110都冇換hop up膠換管 因為知又長又重 應該落唔到場

引用:
原帖由 jn_jona 於 7-11-2021 13:42 發表

我枝110都冇換hop up膠換管 因為知又長又重 應該落唔到場
可以唔換啦, 我果時冬天打outdoor, 淨係抱佢行都出哂汗, 要不停搵cover 去俾支槍座住

彈道係飛得遠, 不過集彈性唔高

最尷尬既位係落腳架, 重量多左, 但開到機會又唔大

不過, 係屋企扒低打靶個feel 係一流, 支野又嘈, blow back 又爽

引用:
原帖由 ~~方~~ 於 7-11-2021 09:08 發表

但落到場就係另一樣野

真係會手軟的
GBBR又唔會同真鐵一樣有身程優勢,用SR25同M4最多都係打50M
拎馬記MWS又輕又準,SR25重同長要落場唔會夠M4實用嗱
但個個M4你拎SR25,417,M14甚至psg1,即時型哂,打game除左講實用,型
都好緊要

引用:
原帖由 jn_jona 於 7-11-2021 13:42 發表

重其實可以打後排狙擊位置落腳架,睇下可唔可以set到又凖又遠姐
有愛就得,落場輸贏唔係咁緊要,開心有feel玩一日先盡興 ,
我都打算set支20吋管落場扮下狙擊手

引用:
原帖由 ~~方~~ 於 7-11-2021 14:29 發表

可以唔換啦, 我果時冬天打outdoor, 淨係抱佢行都出哂汗, 要不停搵cover 去俾支槍座住

彈道係飛得遠, 不過集彈性唔高

最尷尬既位係落腳架, 重量多左, 但開到機會又唔大

不過, 係屋企扒低打靶個feel  ...
係架嗱, 玩呢D又重又長既槍預左辛苦d,打game就要體驗真實戰場feel
我地唔洗背幾十磅裝備係身已經輕鬆,真實戰場狙擊手就係要不斷走位
落場玩呢D狙擊GBB就玩呢種feel,要輕鬆用MP7,CqBR做狙擊手就得,但冇feel

發新話題