33 123
發新話題

[VFC] VFC SR 25 GBB

我就玩m110
原裝最緊要上返緊d螺絲

附件

4-11-2021 06:05

引用:
原帖由 七點六二 於 4-11-2021 16:37 發表

都係放棄……!謝各方師兄意見!Thank you!
如果你係買Mk11 Mod0果隻Sr25 鍛身黎 放心玩

鍛槍停產晒Sosad 明明大件夾抵食
計返條數鍛Sr25平過m110

搵下二手 間唔時都有師兄平放神

傳聞話訂單少唔出
想佢出個鍛既白身 想拎去壓字

有幸收左枝fsp 想要多枝M4a1 Ris ii改mk18mod1

引用:
原帖由 ~~方~~ 於 6-11-2021 18:49 發表

2 手全新難得呀

又鍛身, 又cnc 鋁bolt, 火控係磁石吸到物質

我幾欣賞vfc mk11 鎖實barrel 既設計, 佢係扭到少少緊果陣, 再係槍身gas tube 位扭粒螺絲入去鎖死

解決左wa system barrel nut 扭太實,  ...
唔再落場因為太重太大枝定咩原因?

引用:
原帖由 ~~方~~ 於 7-11-2021 09:08 發表

重, 平時係屋企玩覺得自己可以駕馭到

但落到場就係另一樣野

真係會手軟的
我枝110都冇換hop up膠換管 因為知又長又重 應該落唔到場

引用:
原帖由 gainax 於 7-11-2021 15:23 發表

重其實可以打後排狙擊位置落腳架,睇下可唔可以set到又凖又遠姐
有愛就得,落場輸贏唔係咁緊要,開心有feel玩一日先盡興 ,
我都打算set支20吋管落場扮下狙擊手
開心最緊要 雖然都係打50m
但枝槍唔同打法唔同 玩左咁耐都未試過拎dmr類落場玩

引用:
原帖由 gainax 於 7-11-2021 22:43 發表

大約akm咁上下長內管其實已經好夠,太長彈道唔一定好過短印象中以前aeg睇過有人研究過
Gbb準唔準有部分關hopup同內管事,但氣化同出氣量個穩定度其實一樣重要,
你見馬記mws原裝6.08短內管都贏好多改裝哂既gbb就 ...
Hop up座/槍管design都重要既
Vfc mp7個hop up design準極有譜
聽聞416v2都係 未有時間落場試試

引用:
原帖由 gainax 於 8-11-2021 09:36 發表

有d hopup組係設計差咁冇計,一般跟馬記用手槍膠唔差得幾多,我估而家市場係少左投放資源設計新hopup改善彈道
因為好多人預左一買即換慣例左唔搞好呢度,冇計冇平靚正自己diy一下好了
如果個hop up座design唔差既 改下管膠 定下管已經好唔錯
有d槍個外管固定先天做唔好/hop up座/壓點管唔實 咁就換咩都晒氣

我有枝we m14一直想拎落場 但佢係用仍marui 1911 hop up
個片L型鐵片壓點 係一定會令彈道埋左一邊

引用:
原帖由 gainax 於 8-11-2021 13:40 發表
搵到了,睇圖佢62號L件係單邊下壓?咁受力唔係正中唔怪得彈道會偏一面 其實可唔可以廢左下壓片
,落鋼膠封死個頂再係上面鑽粒機米落去當下壓柱? 以前wa年代最古老玩法就係機米較hopup
係 同marui 1911 一樣
我諗都可以上試下diy既

引用:
原帖由 ~~方~~ 於 8-11-2021 15:42 發表

vfc d 長火 hopup 組我覺得好多設計都差, 係好方便, 因為唔駛拆槍就較到, 不過佢每件parts 都有d 虛位, 開槍果陣個下壓好唔平均...

試過416v2, g3, mp5v2, mp7, sr25, ump 都一樣...可以飛得遠, 但集彈性差 ...
為左方便面放棄準繩係好反智既事sosad
G3係咪同mp5 v2 一樣用環黎較?g3我都心思思
Sr25應該好似mk18v2咁用枝飲管黎較?我見mk18V2果隻好似好過416V2
起碼佢厚料金屬件 唔會好似416條膠咁有彈性
416有諗過買套v1改落去可能仲好

引用:
原帖由 gainax 於 8-11-2021 14:55 發表

搞好就拎到落場點都搞下佢 師兄你得既
我仲有枝mk20 ssr

引用:
原帖由 ~~方~~ 於 8-11-2021 20:10 發表

G3 都係用圈較, 但g3 個設計實淨過mp5, 同埋g3 重量分布好好, 長時間拎都唔會好快攰

sr25 用飲管較, 前頂位係鋼, 同416 既膠相比, 真係一分錢一分貨
Sr25飲管link落hop up 組件野鑄金屬黎 都叫實淨 應該邊打邊彈
416果條膠用手輕輕拉住果覺會郁 睇緊好唔好搵條v1外管同hop up unit
仲有416個外管好似兩段式 個座用螺絲收枝外管 咁定管又無咁有用

引用:
原帖由 gainax 於 8-11-2021 23:15 發表

所以最麻煩最古老個d hopup座設計係穩穩陣陣,方便較hopup設計個d,零件如有工差或用耐蝕左
有虛位,整上黎仲麻煩過拆開上身或魚骨set hopup舊設計,同埋唔明佢繼續出新槍都仲用返一直冇點變個火控設計,
我欣賞 ...
唯一後天改善少少 換返條軟d buffer spring
原廠都幾硬下 係幾勁recoil既 但又用不著咁樣

引用:
原帖由 ~~方~~ 於 14-11-2021 12:59 發表

我都唔明呀

vfc mp5 v1, 條回鏜彈弓我剪左一半都仲好快...
vfc 416 v2, 條回鏜彈弓我都剪左2/5, 但都一樣好快...

不過睇得出vfc 係blow back 已經唔再一味用硬彈弓, 而家改左鋼芯buffer 去加強撞果一下既 ...
Ump先正 快到個匣既follower跟唔到
Bolt lock要打到得返一半氣先下下lock到

再講mk17都係好鬼快 想佢好似真鐵咁慢應該冇咩可能

33 123
發新話題